11. července 2007 • 00:00

Lundqvist se dohodl s Rangers

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský hokejový brankář Henrik Lundqvist si v příští sezoně v NHL finančně výrazně polepší. S New Yorkem Rangers podepsal novou roční smlouvu, která mu vynese 4,25 milionu dolarů.



Švédský hokejový brankář Henrik Lundqvist si v příští sezoně v NHL finančně výrazně polepší. S New Yorkem Rangers podepsal novou roční smlouvu, která mu vynese 4,25 milionu dolarů, což je zhruba čtyřnásobek toho, co si vydělal v minulém ročníku zámořské soutěže. V uplynulé sezoně odchytal spoluhráč české hvězdy Jaromíra Jágra za Rangers 70 zápasů, ve kterých v průměru obdržel 2,34 branky na zápas a měl úspěšnost zásahů 91,7 procenta. Dvojnásobný kandidát na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře sezony je již druhým klíčovým volným hráčem, který se s klubem dohodl na nové smlouvě. Roční smlouvu s Rangers podepsal také zkušený útočník Brendan Shanahan. Posledními volnými hráči newyorského celku jsou útočníci Sean Avery a Marcel Hossa, kteří však zřejmě skončí u arbitráže, protože na jejich mzdy klubu zbývá do platového stropu zhruba 1,35 milionu dolarů.


Shanahan podepsal s Rangers roční smlouvu Kanadský hokejový útočník Brendan Shanahan bude pokračovat v New Yorku Rangers. S Jezdci uzavřel osmatřicetiletý olympijský vítěz ze Salt Lake City jako volný hráč roční kontrakt, který mu zaručuje základní příjem 2,5 milionu dolarů a dalších 2,8 milionu může získat na bonusech. "Nebylo pochyb, kde chce Brendan hrát a že generální manažer Glen Sather chce, aby v Rangers pokračoval. Proto jsme s nikým jiným nejednali a soustředili jsme se jen na dohodu s Rangers," řekl agentuře AP Rick Curran. Rangers získali Shanahana na trhu volných hráčů loni a v uplynulém ročníku měl plat čtyři miliony dolarů. V nadcházející sezoně bude pravděpodobně stejný, protože podle zámořských zdrojů bonus dva miliony dolarů získá za odehrání více než deseti utkání v sezoně. Zbývajících 800 tisíc je za vystoupení v play off. Bývalý hráč New Jersey, St. Louis, Hartfordu a Detroitu v dresu Rangers nasbíral v 67 utkáních 62 bodů za 29 branek a 33 asistencí. V deseti duelech bojů o Stanleyův pohár vstřelil pět branek a na dvě přihrál. Přestože musel po těžkém otřesu mozku po srážce s útočníkem Mikem Knublem z Philadelphie vynechat 15 zápasů, byl Shanahan druhým nejlepším střelcem Rangers a čtvrtý v týmové tabulce produktivity. Shanahan je se 627 góly nejlepším aktivním střelcem NHL a celkově mu patří 12. místo. V 1417 utkáních nasbíral celkem 1294 bodů a v play off přidal v 157 duelech 119 bodů za 53 gólů a 66 asistencí. Třikrát získal s Detroitem Stanleyův pohár. Při podpisu kontraktu s asistentem kapitána Jaromíra Jágra využili Rangers toho, že bonusy u roční smlouvy hráče nad 35 let se nezapočítávají do platové stropu. Pokud je hráč získá, zatíží ho až v další sezoně. K hranici 50,3 milionu dolarů se totiž klub přiblížil hned 1. července po získání centrů Scotta Gomeze a Chrise Druryho. Rangers ještě chtějí prodloužit kontrakty s gólmanem Henrikem Lundqvistem a tvrdým útočníkem Seanem Averym, kteří se obrátili k arbitráži. Zbývá jim na to celkem 5,6 milionu dolarů.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud