30. srpna 2007 • 00:00

Češi v odvetě porazili Německo

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté oplatili Německu středeční porážku z Ústí nad Labem a v dnešním odvetném přípravném utkání zvítězili v Karlových Varech 4:2.



Čeští hokejisté oplatili Německu středeční porážku z Ústí nad Labem a v dnešním odvetném přípravném utkání zvítězili 4:2. Výrazný podíl na výhře měli hráči, kteří karlovarský led dobře znají: po gólu si připsali Kumstát a Skuhravý, ten navíc ještě přidal asistenci při zásahu svého klubového spoluhráče. V brance se místo Pince objevil Hnilička, v závěru se dočkal své reprezentační premiéry i domácí gólman Mensator. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika začali na ledě karlovarské Energie mnohem živěji než soupeř a již v druhé minutě si svou aktivitou vynutili faul Goce. V následné přesilové hře nejprve jen těsně minul Kotschnewovu klec střelou zápěstím Kroupa a tentýž hráč byl po chvíli i u první branky; jeho střelu od modré vyrazil německý gólman pouze před sebe a puk za jeho záda pohotově dorazil karlovarský útočník Skuhravý. Hosté poprvé zahrozili v 8. minutě, kdy při přesilovce za vyloučení Tenkráta předložil Ančička kotouč Schützovi, ten však nezamířil přesně. Poté ve 12. minutě najížděl ze strany na Hniličku v oslabení Felski, český brankář si však prostor u pravé tyčky pohlídal. O chvilku později mohl také při oslabení na druhé straně zvýšit Sýkora, ale jindy spolehlivý zakončovatel podobných situací v samostatném úniku ani nadvakrát neuspěl. Na začátku 16. minuty, kdy se síly na ledě konečně vyrovnaly, srovnalo krok ve skóre z nenápadné akce také Německo. Ullmann ostře nahodil puk před Hniličkovo brankoviště, kde ho přesně usměrnil Tripp. Bohatá na události pak byla 19. minuta. V ní nejprve opět selhal Sýkora a hned po něm nenašel skulinku ve výstroji německého brankáře ani Tenkrát. Po této situaci dostal český tým na 82 vteřin výhodu přesilové hry pět na tři, ale Kotschnewa ostřeloval bez úspěchu. Do druhé dvacetiminutovky vstoupili opět lépe Češi a nakonec si v ní dokázali také vypracovat rozhodující náskok. V 27. minutě opět spálil obrovskou příležitost Sýkora, když v samostatném úniku přestřelil jak ležícího gólmana, tak i horní tyčku, ale chvilku poté tečoval Žižkovo nahození Netík a Češi opět vedli. V 31. minutě minul při přesilovce dorážkou Skuhravý, svůj pokus však u zadního hrazení dojel, vrátil puk před branku a Kumstát nezaváhal. V 35. minutě oživil utkání i náznak šarvátky, hráči si však po krátké výměně oťukávacích úderů rychle uvědomili, že jde pouze o přípravný duel. Ještě do druhé přestávky zvýšil český výběr na tříbrankový rozdíl, když se k odraženému puku dostal Sýkora a tváří v tvář Kotschnewovi konečně uspěl. Závěrečná třetina již mnoho vzruchu nenabídla. V 53. minutě promarnil český tým 71 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři a více než dvě minuty před koncem se hledištěm vyvolávaný gólman Mensator dočkal své reprezentační premiéry. Tu mu však Němci pokazili hned po pěti vteřinách brankou na konečných 4:2.


Výsledek: Česká republika - Německo 4:2 (1:1, 3:0, 0:1) Branky a nahrávky: 3. Skuhravý (Kroupa), 28. Netík (Žižka), 31. Kumstát (Skuhravý), 38. P. Sýkora - 16. Tripp (Ullmann), 58. Goc (Tripp). Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:14, navíc Renz (Něm.) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2340.
Sestavy: Česká republika: Hnilička (58. Mensator) - Píša, Čáslava, Richter, Žižka, Kroupa, Zíb, Hunkes, Kutlák - P. Sýkora, J. Straka, Tenkrát - Netík, Huml, Hřebejk - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Růžička, Červenka, Langhammer. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček. Německo: Kotschnew - Holland, Osterloh, S. Goc, Draxinger, Ančička, Renz, Petermann, Bakos - Tripp, Ullmann, Seidenberg - Schütz, Hackert, Gogulla - Klinge, Barta, Felski - M. Müller, Fical, Polaczek. Trenéři: Uwe Krupp, Ernst Höfner a Klaus Merk.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud