6. září 2016 • 16:46

Reprezentanti před SP podpořili Voráčkovu nadaci. Chceme spojovat lidi, tvrdí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté národního týmu připravujícího se na Světový pohár podpořili svou účastí dnešní první setkání eReS týmu České republiky. Ten představili v květnu jako nový projekt Nadace Jakuba Voráčka, která podporuje pacienty s diagnózou roztroušené sklerózy (RS), samotný Voráček se svou sestrou Petrou Klausovou.



Členství v eReS týmu není určeno jen pacientům s roztroušenou sklerózou a jejich rodinám a přátelům, ale je otevřeno i pro širokou veřejnost. Členství v něm už přijala řada osobností, včetně hokejistů z okolí ofenzivní hvězdy Philadelphie Flyers v NHL.

Členy týmu pozvali Voráček s Klausovou na dnešní trénink hokejové reprezentace do O2 areny a následně i do přilehlé Síně slávy českého hokeje. Akce se vedle Voráčka zúčastnili také kapitán mužstva pro Světový pohár Tomáš Plekanec , Ondřej Pavelec , Michal Neuvirth, David Pastrňák , Petr Mrázek a Ondřej Palát.

"Tým stále roste a věříme, že mimo jiné i díky spolupráci s RS centry bude dále růst, aby ten společný hlas byl silný," uvedla Klausová. Její bratr si akci pochvaloval. "Celá nadace je skvěle rozjetá a pomáhá lidem, což je skvělé. Mě se samozřejmě nejvíce dotýkala tato záležitost u Petry, ale každý ten jednotlivý příběh vezme člověka za srdce," řekl Voráček.

Členové eReS týmu se potkali s hokejisty reprezentace v Síni slávy
Video se připravuje ...

Nadace rozděluje příspěvky podle potřeby, a to kvartálně. "Za první půlrok to bylo celkem 1,5 milionu korun," uvedla pro ČTK a hokej.cz Klausová, jíž lékaři diagnostikovali RS před třemi lety.

Voráček se na startu projektu zavázal, že bude nadaci podporovat 1000 dolary za každý kanadský bod, který si připíše v NHL. Nastartování eReS týmu podpořil dalšími 500 tisíci korun. Velkým pokladem, který stále patří nadaci, je i zlatá medaile od bývalého hokejisty Petra Svobody, střelce vítězného gólu z finále olympijského turnaje v Naganu.

"Zatím je stále naším majetkem. Od toho května, co jsme ji od Petra obdrželi, už jsme obdrželi několik nabídek. A už se také objevila nabídka, nad kterou uvažujeme," prozradila Klausová, aniž by však přiblížila výši částky, kterou je zájemce připraven zaplatit.

"Smlouva zatím ještě podepsána nebyla a jak jsme slíbili již v květnu, chceme být s prodejem hodně trpěliví, protože jde o medaili, která je vzácná a unikátní," dodala Klausová.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud