28. prosince 2016 • 17:41

Hradec těsně prohrál s Luganem a na Spengler Cupu ho čeká čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Hradce Králové prohráli ve druhém utkání základní skupiny Spengler Cupu se švýcarským Luganem 3:4 a ve skupině skončí na druhém místě. Východočeši nebodovali ani přes povedenou třetí třetinu, ve které dali dvě branky a stáhli ztrátu na jediný gól. Svěřence Václava Sýkory si tak zahraje o postup ve čtvrtečním čtvrtfinále (15:05), kde narazí na Kanadu.



Hradec Králové, který v úterý porazil Jekatěrinburg 4:3, hrál v úvodu přesilovou hru při Chiesově vyloučení. Gólmana Manzata ohrozili Köhler a Vydarený. Pak neproměnil šanci Dej a ve 12. minutě otevřelo skóre Lugano. Při Knotkově vyloučení se trefil od modré čáry Hofmann.

Za 35 vteřin bylo vyrovnáno, když přihrávku Červeného usměrnil za gólmana švýcarského týmu Šimánek. Při Klasenově vyloučení měl dvě možnosti otočit stav Červený. Na druhé straně ještě neuspěl Klasen, ale v 19. minutě udeřil znovu Hofmann. Z rohu se dostal před Rybára a bekhendem mezi jeho betony skóroval.

V 27. minutě si Rybár poradil s Klasenovým pokusem. Za dvě minuty zamířil při úniku Dej mimo a v polovině utkání se radovalo ze zvýšení náskoku Lugano. Fazzini se trefil z pravého kruhu přesně k protější tyči.

Zkušený Maxime Lapierre brání kotouč před Martinem Pláňkem
Zkušený Maxime Lapierre brání kotouč před Martinem Pláňkem

Za 88 vteřin zamířil přesně z mezikruží i Vesce, Rybár sáhl lapačkou do prázdna a Mountfield prohrával už o tři branky. Rybára nahradil Kacetl a hned musel zasahovat proti Bertaggiově střele.

Mountfield se ale nevzdával a ve 44. minutě se prosadil ve vlastním oslabení. Při Picardově pobytu na trestné lavici skóroval z pravého kruhu Džerinš.

V další přesilovce neproměnil šanci Dej, ale v 52. minutě pouhé dvě sekundy po skončení vyloučení Vesceho snížil na rozdíl jediného gólu Červený. Překonal Manzata, který se předtím při zákroku zranil. Náhradník Merzlikins ale stejně jako Kacetl už neinkasoval a Lugano vybojovalo přímý postup do pátečního semifinále.

Skupina Torriani:

Mountfield Hradec Králové - HC Lugano 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Šimánek (Červený, Džerinš), 44. Džerinš, 52. Červený - 12. Hofmann (Wilson), 19. Hofmann, 30. Fazzini (Lapierre), 31. Vesce (Klasen). Rozhodčí: Wehrli, Wiegand - Borga, Obwegeser (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6300 (vyprodáno).

Sestava Hradce Králové: Rybár (31. Kacetl) - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Newton, Štajnoch, Ehrhardt, Pavlas - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Dragoun, Picard - Köhler, T. Knotek, Lhoták. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Skupina Cattini:

20:15 Dynamo Minsk - Kanada

 1. Lugano 2 2 0 0 0 8:5 6
2. Hradec Králové 2 1 0 0 1 7:7 3
3. Jekatěrinburg 2 0 0 0 2 5:8 0

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud