3. června 2017 • 12:22

Obránce Ptáček oznámil: Končím! Po 23 sezonách a čtyřech titulech se Spartou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce František Ptáček po 23 odehraných sezonách ukončil ve 42 letech kariéru. Hráč s druhým nejvyšším počtem startů v domácí extralize, v níž odehrál 1209 zápasů, po konci v prvoligovém Kladně další angažmá nehledá a stal se asistentem koučem u mládeže Sparty.



Ptáček právě ve sparťanském klubu prožil nejúspěšnější období kariéry, s Pražany získal čtyři tituly a přidal stříbro a tři bronzy. Poslední dva roky strávil v Kladně, jeho extraligový rekord proto letos v březnu překonal plzeňský Petr Kadlec.

"Už se mi nechtělo nikam dojíždět a tak jsem jen čekal na vyjádření Kladna. V první lize je to kromě Slavie nejbližší prvoligový klub. A když mi řekli, že chtějí jít jinou cestou s mladšími hráči, tak jsem se rozhodl pro ukončení aktivní kariéry," uvedl na klubových stránkách Sparty její odchovanec.

V extralize Ptáček nastupoval naposledy v dresu brněnské Komety, předtím mimo Spartu hrál za Hradec Králové, České Budějovice a Karlovy Vary. Trenérskou dráhu zahájí jako asistent kouče u mladšího dorostu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud