30. prosince 2017 • 18:13

Mountfield HK na Spengler Cupu končí! V semifinále padl s Kanadou 2:5

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Hradce Králové podlehli v semifinále Spenglerova poháru Kanadě 2:5 a nedokázali jí oplatit prohry z loňského čtvrtfinále (1:5) i z úterního utkání v základní skupině (3:5). Výběr Javorových listů, pro který jde o generálku na únorové olympijské hry v Pchjongčchangu, se v nedělním finále od 12:00 utká s vítězem večerního duelu mezi domácím Davosem a Švýcarskem.



Kanaďané, kteří budou na olympiádě v základní skupině soupeřem české reprezentace, se ujali vedení v páté minutě. Po spolupráci Parenteaua s Lapierrem se dostal k puku McIntyre, který ho poslal do odkryté branky.

Gólman Poulin pokusy hráčů Mountfieldu kryl a v 16. minutě zvýšil McClement, který skóroval po asistenci D'Agostiniho z pravého kruhu. Hradec hned za 14 sekund snížil. Cingel se uvolnil za brankou, najel před Poulina a zblízka jej překonal.

V úvodu druhé třetiny pomohla Rybárovi po Sikulově pokusu tyč a další šanci týmu kouče Willieho Desjardinse nevyužil D'Agostini. Ve 24. minutě už Kanada udeřila. Kelly uvolnil najíždějícího beka Goloubefa, který překonal Rybára střelou na lapačku.

Mountfield HK v semifinále skóroval jen dvakrát a s turnajem se loučí
Mountfield HK v semifinále skóroval jen dvakrát a s turnajem se loučí

Hradec se snažil odpovědět. Bednářovu střelu vyrazil Poulin a ve 33. minutě neuspěl ve velké šanci bek Gernát. Za dvě minuty už se Mountfield po sólu Dragouna radoval, přestože hrál při Cingelově vyloučení v oslabení. Rybár pak kryl možnost Parenteaua a český celek se ubránil i při Graňákově vyloučení.

V závěrečném dějství dvakrát zahrozil Vopelka. Při trestu Zámorského pomohla naopak Rybárovi tyč. Vzápětí v oslabení ujel Koukal, ale blafákem do bekhendu Poulina nepřekonal.

Při Gernátově trestu v 56. minutě pojistil kanadské vedení Boychuk. V poslední minutě ještě neuspěl Bednář a Kanaďané pojistili postup gólem do prázdné branky. Při power play skóroval v oslabení Noreau.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - semifinále:

Mountfield HK - Kanada 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Cingel, 35. Dragoun - 5. McIntyre (Lapierre, Parenteau), 16. McClement (D'Agostini), 24. Goloubef (Kelly, C. Hamilton), 56. Boychuk (Lapierre, Noreau), 60. Noreau. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 6300.

Sestava Hradce Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Zámorský, Cibulskis, Gregorc, Graňák, Gernát - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Džerinš, Kukumberg - Červený, Koukal, Vopelka - Lhoták, Cingel, Smoleňák - Berger. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud