10. dubna 2008 • 00:00

Američané vezmou do Kanady Kanea

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednička loňského draftu NHL Patrick Kane bude hlavní hvězdou americké reprezentace na mistrovství světa v Kanadě. Oporu Chicaga vybral trenér John Tortorella jako jednoho z prvních.



Jednička loňského draftu NHL Patrick Kane bude hlavní hvězdou americké reprezentace na mistrovství světa v Kanadě. Opora Chicaga figuruje v sedmnáctičlenném výběru, který bude mít zatím trenér John Tortorella k dispozici. Další jména by manažeři v čele s Donem Waddellem měli zveřejnit po skončení prvního kola play off. Vedle Kana se v draftu vysoko pohybovali i Peter Mueller, jehož si Phoenix vybral jako čtyřku, a desátý Tom Gilbert z Edmontonu. Všichni se výrazně prosazovali i ve své první sezoně v NHL. Kane nasbíral v základní části 72 kanadských bodů, Mueller 54 a obránce Gilbert 33. "Je to zajímavá skupina hráčů s velkým potenciálem. Celý manažerský tým se snažil sestavit tým, který by na MS uspěl," řekl zástupce ředitele hokejových operacích USA Hockey Jim Johannson. Vedle trojice mladíků budou americký dres na šampionátu oblékat například brankář Craig Anderson, náhradník Tomáše Vokouna v týmu Floridy, obránci Keith Ballard z Phoenixu, Matt Greene z Edmontonu či útočníci Jeff Halpern z Tampy Bay a Lee Stempniak ze St. Louis.


Nominace USA:
Brankář:
Craig Anderson (Florida)
Obránci: Tom Gilbert, Matt Greene (oba Edmonton), Keith Ballard (Phoenix), James Wisniewski (Chicago)
Útočníci: Jason Pominville, Drew Stafford, Paul Gaustad (všichni Buffalo), Patrick Kane, Dustin Byfuglien (oba Chicago), Lee Stempniak, David Backes (oba St. Louis), Dustin Brown, Patrick O'Sullivan (oba Los Angeles), Peter Mueller (Phoenix), David Booth (Florida), Jeff Halpern (Tampa Bay).

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud