24. září 2008 • 12:53

Lubina je zpátky! Už zase trénuje

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý hokejový reprezentant a nyní trenér Ladislav Lubina se po červencové tragické dopravní nehodě, při které zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence, opět vrátil k práci.



Bývalý asistent kouče v Pardubicích, odkud byl propuštěn, převzal poslední tým druhé nejvyšší slovenské soutěže Nové Zámky.

Lubina klub převzal po odvolaném Peteru Satinovi a v úterý už stál na lavičce při porážce s vedoucí Senicí 3:4. "Nevyšel nám začátek sezony, bylo to i tím, že na střídačce chyběly zkušenosti. Proto jsme se rozhodli angažovat pana Lubinu. Co se týká hokeje, má jeho jméno zvuk," řekl dnešnímu vydání MF Dnes prezident slovenského klubu František Sucharda.

Lubina byl po nehodě z konce července u Trotiny na Hradecku obviněn z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti, za který v případě prokázání viny hrozí šest měsíců až pět let vězení.

Při tragické nehodě vyjel Lubinou řízený automobil do protisměru, kde se bočně srazil s nákladním vozem a narazil do dalšího osobního vozu. Nákladní vůz vjel do protisměru, kde narazil do dodávky, jejíž řidič i přes pomoc záchranářů podlehl následkům zranění.

Někdejší hokejista z místa nehody po chvíli utekl, za více než šest hodin se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem, kde se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní.

Při výslechu pak vypověděl, že se plně nevěnoval řízení vozidla. Lubina se po nehodě stáhl do ústranní, od pardubického klubu měl nejdříve volno a potom s ním Moeller ukončil spolupráci.

"Už v pondělí byl na tréninku našeho týmu, nevedl ho, jen sledoval," doplnil Sucharda. "Bude mít k sobě ještě dva trenéry, s nimiž bude mít rovnocenné pravomoce. Rozhodující slovo však bude mít on."

Lubina čeká na soud a není jasné, jak dlouho v novém působišti zůstane. "Možná nám pomůže jenom měsíc, možná zůstane rok či dva. Jeho záležitosti mimo hokej neřeším, něco takového se může stát každému," připojil Sucharda.

Lubina měl na silnících problémy už dříve a řídil i pod vlivem alkoholu. V roce 2000 havaroval v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile. V roce 2005 při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní automobil.

Kontakt se Suchardou navázal Lubina při hokejových kempech pro mládež ve Dvoře Králové nad Labem, odkud shodou okolností mířil při osudné autonehodě do Pardubic. "Můj syn jezdil na hokejové kempy do Dvora Králové, které pan Lubina vedl. Takže se známe odtamtud," podotkl Sucharda.



Články odjinud


Články odjinud