6. ledna 2009 • 13:18

Vošvrda a Roman zústávají za mořem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva čeští hokejisté se po mistrovství světa do 20 let v Kanadě rozhodli nevrátit do Česka, ale dokončit sezonu v juniorských zámořských soutěžích.



Ve Vítkovicích se po Novém roce již neobjeví útočník Ondřej Roman, jenž dokončí ročník ve Spokane, a brankář Tomáš Vošvrda, který také oblékal dres ostravského celku, bude chytat za Portland.

Devatenáctiletý Roman odehrál v této sezoně za Vítkovice 26 zápasů, v kterých vstřelil tři branky a připsal si šest asistencí. Nyní se ale vrací do Spokane, za nějž hrál v předešlých dvou sezonách.

"Už před sezonou chtěli, abych zůstal. Zvažoval jsem, co by pro mě bylo nejlepší. Nakonec jsem dal přednost Vítkovicím. Pan (trenér Alois) Hadamczik mi slíbil, že budu hrát extraligu dospělých, což se povedlo. Připravil jsem se dobře na mistrovství dvacítek a určitě toho rozhodnutí nelituju," řekl Roman internetovému serveru hokej.cz.

Jedním z hlavních důvodů, proč se nyní rozhodl nevrátit se do Česka, ale působit v zámoří, je přání Dallasu, jehož zástupci jej v roce 2007 v pátém kole draftovali. "S lidmi z klubu jsem se setkal v Ottawě, bylo mi řečeno, že se mnou chce Dallas podepsat smlouvu. Za předpokladu, že půjdu hrát do Spokane," vysvětlil Roman.

K podobnému kroku se rozhodl i Vošvrda, jenž také doposud působil ve Vítkovicích. Na rozdíl od Romana ale hájil barvy juniorského týmu a občas chytal v první lize. I on přiznal, že se na čas do Česka vrátil proto, aby se prosadil do kádru pro světový šampionát.

"Ještě před turnajem jsem měl nabídky, abych se vrátil. Loni jsem chytal v Medicine Hat, byl jsem v kontaktu s vedením klubu. Teď se mi ale ozval Portland, kde potřebují gólmana. Jednoho zkušeného mají, ale prý by ho mohli vyměnit," řekl Vošvrda.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud