23. března 2009 • 11:11

Šlégr dal ČSSD 500 tisíc!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zastupitelstvu města Litvínova je (zatím) „nestraník“. Ale hokejista Jiří Šlégr se netají tím, že chce jako člen ČSSD vstoupit do politiky na celostátní úrovni. Sociální demokraty navíc podpořil darem ve výši 500 tisíc korun!



Před časem Šlégr v online rozhovoru na deniksport.cz prozradil, že mu předseda levicové strany Jiří Paroubek nabízí poslanecký post. „Nejsem proti. Po ukončení hokejové kariéry se možná budu věnovat politice na vyšší úrovni,“ prohlásil tehdy.

Nyní se tato představa rýsuje k reálnému obrazu. Podle informací MF Dnes daroval ČSSD půl milionu korun. „V Americe, kde jsem hrál, je to běžná věc. Jestliže někdo něco podporuje a chce, aby jeho strana vyhrála, může to udělat i takto. A proto jsem ČSSD podpořil,“ cituje list litvínovského obránce.

Šlégr se momentálně věnuje politice na komunální úrovni. V litvínovském zastupitelstvu zastupuje Nezávislé, ale během rozhovoru se čtenáři deniksport.cz uvedl, že jednoho dne určitě vstoupí do ČSSD. „Asi jsem spoustu lidí naštval, ale každý z nás má právo na názor,“ uvedl olympijský vítěz z Nagana.

K sociálním demokratům má Šlégr blízko nejen díky svým názorům, ale také díky přátelství s Jiřím Paroubkem. „Potkal jsem ho v Litvínově, kam se přijel podívat na hokej. Začali jsme spolu víc komunikovat, díky čemuž jsem se seznámil s jeho myšlením. Proto jsem se rozhodl jeho i stranu podporovat,“ vysvětlil bývalý reprezentant českého národního týmu.

A jak vnímá současnou vládu tříčlenné koalice ODS, Zelených a KDU-ČSL? "Asi jako všichni v ČSSD. Vnímám názor občanů a to, že jsou s touto vládou hodně nespokojeni,“ dodal Šlégr.

Vstoupit do diskuse
9


Články odjinud


Články odjinud