4. srpna 2009 • 11:53

Potvrzeno: Lubina vyvázl s podmínkou

Autor: ČTK, ška
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Krajský soud v Hradci Králové dnes potvrdil dvouletou podmínku pro bývalého hokejistu Ladislava Lubinu, který vloni v červenci způsobil tragickou nehodu. Při té zahynul otec známého fotbalisty.



„Jako rodina jsme hodně zklamaní. Měl dostat přísnější trest. Ale tátu už nám stejně nic nevrátí," prohlásil Vratislav Lokvenc, který osobně dorazil na dnešní jednání soudu.

Tvrdšího trestu se však Lokvenc nedočkal. „Nemohl jsem se na něj ani podívat," řekl k Lubinovi.

Krajský soud potvrdil rozsudek hradeckého Okresního soudu z letošního května, který bývalému reprezentantovi vyměřil dva roky s podmíněným odkladem na čtyři roky.

Proti verdiktu okresního soudu, který Lubinovi uložil také čtyřletý zákaz řízení a zaplacení několika set tisíc korun jako náhradu poškozeným a pozůstalým, se odvolal státní zástupce. Ten požadoval vyšší trest stejně jako pozůstalí muže, jenž při srážce zahynul.

"Nejednalo se o úmyslný trestný čin. Prodloužení trestu či uložení delšího zákazu řízení krajský soud nepovažuje za adekvátní," zdůvodnil svůj verdikt předseda senátu Jiří Mádr. Podle krajského soudu by pozůstalí měli usilovat o uznání svých dalších nároků v občanskoprávním řízení.

Proti dnešnímu rozsudku je možné pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Tragická havárie se stala v červenci 2008 u Trotiny na hlavním tahu mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Lubinou řízený vůz vjel do protisměru, kde se bočně srazil s nákladním vozem a narazil do dalšího osobního vozu.

Nákladní vůz vjel do protisměru, kde narazil do dodávky, jejíž řidič zemřel. Ostatní účastníci srážky vyvázli nezraněni. Někdejší hokejista z místa nehody po chvíli utekl, za více než šest hodin se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem.

Lubina opakovaně havaroval už dříve. Například v roce 2005 při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní vůz. Z nehody vyvázl bez zranění.

V roce 2000 havaroval v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile.

Lubina ve své kariéře působil především v pardubickém klubu, v hokejové lize odehrál 910 utkání. Odehrál i řadu reprezentačních zápasů a získal několik medailí. Hráčskou kariéru ukončil v roce 2006.

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud