22. března 2010 • 14:24

VIDEO: Puk ho trefil do krku, báli se, že ochrne

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanouškům klubu NHL Calgary Flames pořádně zatrnulo. Útočník Daymond Langkow spadl při zápase s Minnesotou po střetu s českým bekem Markem Židlickým na led a právě v tu chvíli ho ostře napálený puk trefil zezadu do krku. S Langkowem to chvíli vypadalo zle, Kanadou dokonce putovala fáma o hráčově částečném ochrnutí.



Langkow je jedním z nejlepších hráčů Calgary, mimo jiné i na něj klub hodně spoléhá v honičce za postupem do play off NHL. Jenže v noci na pondělí všechno včetně sportovních vítězství na chvíli jako by ztratilo smysl. Langkow bojoval o něco daleko důležitějšího.

Stalo se to tak: Calgarský forvard se před minnesotskou brankou snažil prosadit mezi beky Židlickým a Zanonem. V přetahované mezi nimi najednou spadnul. Právě v ten moment vypálil Langkowův spoluhráč Ian White a puk nerad nasměroval zrovna do svého calgarského kamaráda.

Puk trefil hokejistu zezadu do krku:

Daymonda Langkowa trefil puk do krku
Video se připravuje ...

Jak Langkow padal, puk ho trefil zezadu do krku. Je to tvrdý chlapík, minulé play off odehrál proti Chicagu se zlomenou rukou. Jenže teď se skácel jak podťatý, téhle bolesti nemohl vzdorovat. Následovaly hrůzné chvíle, nehrálo se patnáct minut.

Až pak hokejistu přepravili na nosítkách z ledu. A první zprávy byly opravdu strašné: „Nemůže hýbat jednou nohou! Vypadá to s ním špatně!“

Hokejový útočník Daymond Langkow leží na ledě po zásahu pukem do krku.Foto reuters

Ani jedna z těchto informací se naštěstí nepotvrdila. Langkow v nedaleké nemocnici prošel sérií vyšetření, po kterých calgarský klub vydal oficiální prohlášení: „Daymond se cítí dobře, může hýbat všemi končetinami.“

Hokejisté ale přiznali, že je pohled na nehybného Langkowa bude děsit ještě dlouho. „Při zápase vám to pořád leží v hlavě. Myslím, že oběma týmům trvalo nejméně osm střídání, než se mohly aspoň trochu soustředit na hru,“ vyprávěl minnesotský útočník Chuck Kobasew.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud