13. května 2010 • 12:30

Hokej v Montrealu: Krev, rabování a slzný plyn

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Ty obrázky vypadají skoro jako kdyby v Kanadě došlo ke státnímu převratu. Historický postup klubu NHL Montreal Canadiens do finále Východní konference vyvolal v ulicích frankofonního města hotovou revoluci. Oslavy fanoušků se zvrhly, došlo k rabování obchodů a šarvátkám, policie musela použít slzný plyn.



Montreal Canadiens je nejslavnější a nejúspěšnější hokejový klub na světě, s ohromující stoletou tradicí. Naposledy však vyhrál Stanley Cup v roce 1993, proto jsou jeho fanoušci strašlivě hladoví po úspěchu. Když tedy v noci na čtvrtek „Habs“ vyřadili Pittsburgh, příznivci propadli obrovské euforii.

Montreal slaví své hokejové postupy i násilnostmi:

Násilnosti fanoušků po postupu Montrealu do finále Východní konference
Video se připravuje ...


Jenže brzy na to přestal být pěkný pohled. Nejdřív se na chodníku jen pálil dres pittsburghské ikony Sidny Crosbyho. Chvíli poté desítky mladých opilých fanoušků začaly dělat v ulicích Montrealu nepořádek, došlo k několika rvačkám. Rabiáti se s kameny v ruce a se zakrytými tvářemi pustili do výloh obchodů a rabovali. Nejvíce to odnesl obchod s alkoholem a překvapivě i s obuví.

Rabování v ulicích Montrealu po postupu přes Pittburgh. Rabování v ulicích Montrealu po postupu přes Pittburgh.Foto Reuters

Policisté byli nejdříve překvapivě pasivní, jen co jim ale dorazily posily, dali se do práce. Hordy výtržníků pak zklidnili až díky slznému plynu, celkem 25 výtečníků skončilo ve vazbě. Při potyčkách byli dva policisté lehce zraněni.

Oslavy montrealských fanoušků. Oslavy montrealských fanoušků.Foto ČTK

Není to poprvé, co Montreal oslavoval hokejové vítězství takhle divoce. Po vyřazení Bostonu v roce 2008 hořela v ulicích auta a taky se ve velkém rabovalo. Podobné to bylo po triumfu ve Stanley Cupu v letech 1986 a 1993.

Nebo v roce 1955, kdy si vedení NHL dovolilo suspendovat hvězdu Canadiens Maurice Richarda, což vyvolalo vlnu násilných protestů.

Rabování v ulicích Montrealu po postupu přes Pittburgh.
Rabování v ulicích Montrealu po postupu přes Pittburgh.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud