29. července 2010 • 16:34

Na exhibici hvězd přijede Jágr, Chára i Pálffy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset olympijských vítězů a 23 mistrů světa zasáhne v pátek do exhibičního zápasu hokejových hvězd, který bude loučením Roberta Reichla a Jiřího Šlégra s aktivní kariérou. S litvínovskými patrioty si přijedou slavnostní večer užít například Jaromír Jágr, Martin Straka, bratři Tomáš a František Kaberleové, ale i slovenské hvězdy Zdeno Chára a Žigmund Pálffy.



Brankář Dominik Hašek se z utkání omluvil kvůli zranění prstu na ruce.Na litvínovský stadion, kde bude exhibici sledovat ve vyprodaném hledišti 7000 diváků, však Hašek dorazí.

Stejně jaké další olympijský vítěz a trenér pražské Slavie Vladimír Růžička, který rovněž nenastoupí, přestože zůstává zapsán v sestavě Guma teamu. Druhé mužstvo se zase jmenuje podle Reichlovy přezdívky Albi team.

"Určitě se na to moc těším. Je to poslední zápas mé dlouholeté kariéry, ale nebude to jednoduché, protože člověk něco prožil a něco odehrál," řekl na dnešní tiskové konferenci v Litvínově Reichel.

Exlitvínovský kapitán Robert ReichelFoto ČTK


"Těším se a jsem rád, že přijedou pozvaní hráči, že přijdou diváci, kteří vyprodali stadion. Budu si to užívat. Doufám, že z toho budou mít krásný pocit i diváci," uvedl devětatřicetiletý útočník.Také Šlégr připustil, že ho mít zřejmě smíšené pocity.

"Těšit se na zápas, kdy končíte s něčím, co jste dělali celý život, je trošičku složité. Pozitivum tomu však přidává, že lidé o to mají zájem, bude vyprodáno. Pro pocit je to příjemné," prohlásil stejně starý obránce. Měl radost z toho, kolik oslovených hráčů pozvánku přijalo.

"Pozvali jsme kluky, kamarády, s nimiž jsme si rádi zahráli, ať už v národním mužstvu, nebo kdekoliv jinde," dodal.K vidění by měl být hokejový zápas se vším všudy, tedy s čistým hracím časem 3x20 minut.

"Mělo by to být jako normální zápas, protože si myslím, že tak to i lidé očekávají a nejdou se podívat jen na nějakou srandu. Podle toho k tomu budeme chtít i přistoupit, i když tam určitě i nějaká ta srandička bude. Chceme však, aby ten hokej k něčemu vypadal," uvedl Šlégr.

Jiří Šlégr se exhibice zúčastní jako jedna z hlavních hvězd.Foto Barbora Reichová SPORT
"Nelze chtít po některých hráčích, kteří už 10 nebo 20 let nehrají, aby podávali kvalitní výkon. Ale myslím že ti, co stále hrají, to vezmou prestižně," doplnil Reichel.Mezi zpestření by mohl patřit útok Reichel - Reichel - Reichel.

Do poslední třetiny by totiž měl vedle Roberta Reichla a jeho mladšího bratra Martina naskočit i syn loučícího se útočníka Kristián Reichel. "Ještě o tom neví, ale na třetí třetinu nastoupíme spolu," prozradil Reichel, jenž od příští sezony povede první tým Litvínova společně s Jiřím Kučerou z pozice hlavních trenérů.

"Já se na to těším i z toho důvodu, že zase uvidím spoustu kluků, s nimiž jsem se už dlouho neviděl. Myslím, že to bude sranda a bude to fajn. Pro ty dva kluky to bude důstojné zakončení kariéry," uvedl další odchovanec litvínovského hokeje Martin Ručinský.

Každý z účastníků si na památku odnese svůj dres, v němž nastoupí, speciální puk a také po láhvi bílého a červeného vína s etiketou připomínající rozlučku. "Je to australské víno. Vybíral jsem ho já, tak doufám, že bude dobré," řekl Šlégr.

Složení mužstev:

ALBI team:

Brankáři: Petr Franěk, Jaroslav Hübl ml.,

obránci:
František Musil, Zdeno Chára (SR), Karel Pilař, Martin Škoula, Tomáš Kaberle, Jordanis Karagavrilidis, Angel Nikolov, Radek Mrázek,

útočníci:
Robert Reichel, Martin Reichel, Kristián Reichel, Žigmund Pálffy (SR), Jiří Lála, Jiří Dopita, Pavel Patera, Martin Procházka, Václav Prospal, Tomáš Vlasák, Jaroslav Hübl st., Robert Kysela, František Lukeš,

trenéři
: Slavomír Lener, Josef Augusta, Václav Černý.

GUMA team:

Brankáři: Marek Pinc, Zdeněk Orct,

obránci: Jiří Šlégr, Jiří Bubla, František Kaberle, Ondřej Weissmann, Kamil Prachař, Jan Vopat, Jan Hranáč, Vlastimil Kroupa,

útočníci: Jaromír Jágr, Vladimír Růžička, Petr Rosol, Martin Straka, Josef Beránek ml., Martin Ručinský, Jiří Kučera, David Výborný, Vladimír Jeřábek, Zdeněk Zíma, Kamil Kašťák, Jan Čaloun, Ivo Prorok, Martin Dejdar,

trenéři: Josef Beránek st., Andrej Ručinský, Jindřich Kokrment.

Exlitvínovský kapitán Robert Reichel
Exlitvínovský kapitán Robert Reichel

Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud