6. srpna 2010 • 23:12

Hokejové hvězdy otevřely novou arénu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devět mistrů světa a čtyři olympijští vítězové se objevili v exhibičním utkání All Stars Litoměřice - World Stars, které se hrálo u příležitosti otevření litoměřické Kalich Areny.



Z vítězství 9:8 po samostatných nájezdech se nakonec radovali hráči World Stars, když rozhodující nájezd zaznamenal stejně jako před týdnem při vlastní rozlučkové exhibici v Litvínově Jiří Šlégr.

Vedle hokejistů zvučných jmen se na ledě nováčka první ligy objevili i dva bývalí cyklisté Pavel Padrnos a René Andrle. Ten se zasloužil o to, že do Litoměřic přijel i Slovák Zdeno Chára, loňský vítěz Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL a s 206 centimetry nejvyšší hráč v historii nejprestižnější světové ligy.

Domácím hrdinou byl především obránce Martin Škoula, vítěz Stanley Cupu z roku 2001. "Je neuvěřitelné, co tady z nedodělaného stadionu za necelé dva roky vyrostlo," podivoval se litoměřický odchovanec.Chvílemi si mohl připadat jako Šlégr s Robertem Reichlem, kteří byli středem pozornosti před týdnem při své rozlučce v Litvínově.

"Ne ne, tohle je oslava otevření nové haly, ne moje," bránil se Škoula, jehož jméno zdobí litoměřickou rolbu. Před lety na ni pro město sehnal peníze prostřednictvím zámořské hráčské asociace NHLPA.V předzápase hraném na třikrát 15 minut se utkala stará garda Litoměřic s veterány České republiky, kteří zvítězili 4:1.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud