4. října 2010 • 19:40

Phoenix je v Praze a již trénoval v Tesla Aréně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Phoenixu si hned po svém přesunu ze zámoří do Prahy zatrénovali v Tesla Areně. Po třináctihodinové cestě z Arizony přistáli Coyotes v české metropoli před polednem a od 16:00 už jim trenér Dave Tippett naordinoval zhruba hodinovou přípravu na ledě.



Na večer se chystali hráči ještě na týmovou večeři, aby vydrželi vzhůru a přizpůsobili se co nejdříve devítihodinovému časovému posunu.Coyotes s trojicí českých hokejistů Radimem Vrbatou, Martinem Hanzalem a Petrem Průchou mají při evropském turné odlišný program než jejich víkendový soupeř na startu soutěžního ročníku v pražské O2 areně Boston.

Čeká je totiž v tomto týdnu náročnější cestování."Teď jsme přiletěli, takže se budeme snažit se srovnat s tou časovou změnou a trošku potrénovat. Zápasy jsou až o víkendu, takže máme týden na to, abychom se na to dobře připravili," řekl novinářům Vrbata.

Hráči Phoenixu už potrénovali v PrazeFoto Barbora Reichová (Sport)


Ve středu Coyotes čeká ještě přípravný duel v Rize proti Dinamu. "Je to jen jednodenní trip. Máme rozbruslení v Praze, po obědě letíme a zase se vracíme. Není to nic, na co bychom nebyli zvyklí.


"Dnešní trénink měl také posloužit k lepší aklimatizaci. "Chtěli jsme ten dlouhý let vybruslit," podotkl Hanzal. Dlouhý pobyt v letadle zpestřila přibližně v jeho polovině zastávka na doplnění paliva v Halifaxu.

"Byli jsme tam asi hodinu. Měli jsme cestou jídlo, koukl jsem na nějaké filmy a pak si vzal prášek na spaní a snažil se usnout," popsal cestu Vrbata.Boston má oproti Phoenixu trošku výhodu, protože se srovnává jen s šestihodinovým časovým posunem. Navíc už po čtvrtečním utkání proti Washingtonu se přesunul do Belfastu, odkud v neděli přiletěl do Prahy.

Phoenix už trénoval v PrazeFoto Barbora Reichová (Sport)


V úterý si mužstvo "odskočí" jen k duelu do nedalekého Liberce.Vrbata prožil i první vystoupení NHL v Praze před dvěma roky v dresu Tampy Bay proti New Yorku Rangers a tentokrát považuje program týmu za lépe zorganizovaný.

"I minule jsme přiletěli ráno a měli jsme hned trénink. Ale bylo naplánováno hodně akcí okolo. Letěli jsme na zápasy do Berlína a Bratislavy, letos jedeme jen na otočku do Rigy a jinak budeme týden v Praze," podotkl Vrbata.

V dresu Rangers se představil před dvěma roky i jeho současný spoluhráč Průcha. Jezdci před cestou do Prahy vyrazili do Bernu, kde měli přípravný zápas s tamním účastníkem nejvyšší švýcarské ligy a pak hráli o Victoria Cup s ruským Magnitogorskem.

Letošní program také nevidí jako problém. "Je to možná oproti Bostonu trošku nevýhoda, ale máme pak ve čtvrtek a v pátek dostatek času si odpočinout, aby se to srovnalo," řekl Průcha.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud