20. října 2010 • 04:58

Pocta pro Jágra: Obdrží medaili za zásluhy!

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich bodové série skončily. Roman Červenka si nepřipsal gól nebo asistenci po osmi zápasech, Jaromír Jágr po pěti. Ale zoufat nemuseli, jejich Omsk i tak včera vyhrál, porazil Chabarovsk 2:0. A Jágr se navíc může těšit na jiné ocenění – na vyznamenání přímo od prezidenta Václava Klause!



Medaili za zásluhy. Právě tuhle „placku“ by měl podle informací Lidových novin dostat Jaromír Jágr od Václava Klause v rámci oslav 28. října, tedy u příležitosti výročí založení samostatného československého státu.

„Já o tom tedy nic nevím,“ uvedl včera Jaroslav Zídek, Jágrův agent. Informaci nechtěl komentovat ani prezidentův mluvčí Radim Ochvat. Je jasné, že Hrad nechce dopředu zveřejňovat, kdo bude oceněný.



Přesto se zdá jako velmi pravděpodobné, že Jágr skutečně prestižní vyznamenání převezme. Vždyť pro Česko toho už během své zářivé kariéry vykonal až dost, na posledním šampionátu byl hlavním hnacím motorem k senzační zlaté medaili.

Kdo také dostal medaili za zásluhy
Augustin Bubník (2002)

Ivan Hlinka (1999)

Dominik Hašek (1998)

Předtím dovedl národní tým i k titulu v roce 2005, nechyběl ani na legendární olympiádě v Naganu. Především díky vlasaté hokejové kometě v Pittsburghu zámoří v devadesátých letech vědělo, kde leží Československo a potom Česko.

Otázkou zůstává, jestli si ocenění vyzvedne osobně. Což se nezdá být moc pravděpodobné, vždyť Omsk 27. října hraje v Nižněkamsku, 29. října potom v Kazani. 28. října sice hráči mají volno, ale zrovna se budou přesouvat z jedné štace na druhou. A nedá se očekávat, že by ho klub uvolnil.

Úsměv na tváři Jaromíra Jágra.Foto Pavel Mazáč (Sport)


„S vedením jsem o tom nemluvil,“ přiznal Zídek. I když možné je všechno, Jágr má v klubu velké slovo. Jenže náročný přelet by ho připravil o dost sil. Jedině že by mu Rusové dali k dispozici letecký speciál, který by Jágra přepravil na Hrad na otočku.



V minulém roce dostal medaili za zásluhy ze sportovců i legendární žokej Josef Váňa, dnes už sedminásobný vítěz Velké pardubické. A z hokejistů ji v minulosti obdrželi Augustin Bubník, Dominik Hašek a Ivan Hlinka.

Ale ještě zpátky k Omsku. Ten potvrdil dobrou formu a po vítězství nad Chabarovskem se v tabulce KHL vyšvihnul už na třetí místo. A stále hlasitěji se mluví o Gagarinově poháru, očekávání jsou obrovská.

Tomáš Rolinek (vlevo) s pohárem pro mistry světa a Jaromír Jágr po příletu do PrahyFoto Pavel Mazáč (Sport)


„Slyšet to být může, ale jsou jiné týmy, které jsou mnohem většími aspiranty na titul, mají i vyšší rozpočty. My se o to samozřejmě taky pokusíme, chceme jít co nejdál. Jo, bylo by to krásné, ale cesta k tomu je ještě hrozně dlouhá,“ říká Červenka.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Jágr čeká na přihrávku
Jágr čeká na přihrávku






 

 

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud