21.10.2019 • 05:00

Kouzlo Instagramu! Ronaldo válcuje Messiho, kolik peněz má za příspěvek?

Vstoupit do diskuse
0

Sociální sítě hýbou světem, a to i tím sportovním. Instagramové profily sportovců dnes sledují miliony lidí a není proto divu, že si sportovní hvězdy účtují za reklamy pořádně tučné sumy. Kdo je v dnešní době nejvlivnější instacelebritou a kdo vydělává nejvíc?



Cristiano Ronaldo je majitelem nejsledovanějšího instagramového účtu na světě. Svými příspěvky na této sociální síti oslovuje přes 180 milionů lidí po celém světě. Není tak divu, že si hvězda Juventusu svých sdělení patřičně cení a za jeden sponzorovaný post si účtuje 23 milionů korun.

Podle studie, kterou zveřejnila společnost Buzz Bingo, Ronaldo v loňském roce sdílel celkem 49 sponzorovaných příspěvků, což znamená, že si pouze na Instagramu vydělal přes miliardu korun. Přidá-li se k tomu jeho roční plat v Juventusu, který činí 30 milionů euro ročně, musí být každému jasné, že Cristiano ani letos bídou zřejmě trpět nebude.

Cristianovy boty? I ty propaguje na svém Instagramu...
Cristianovy boty? I ty propaguje na svém Instagramu...

Druhým nejvíce vydělávajícím sportovcem na sociálních sítích je podle Buzz Bingo pětinásobný držitel Zlatého míče Lionel Messi. Ačkoliv klíčovému hráči Barcelony patří úctyhodná druhá příčka, vydělá si prostřednictvím této sociální sítě sotva polovinu toho co Ronaldo. Podle zveřejněné studie se Messimu podařilo během loňska vydělat „pouhých“ 544 milionů.

Třetí příčka mezi sportovci patří fotbalovému vysloužilci Davidu Beckhamovi. Značka Beckham zkrátka stále táhne, a proto se David řadí i šest let po ukončení své aktivní kariéry k nejsledovanějším sportovním celebritám. Díky svému Instagramu se mu v loňském roce podařilo vydělat zhruba 255 milionů korun.

"Chudými příbuznými“ jsou naproti Ronaldovi Neymar a Zlatan Ibrahimovic. Neymar si v loňském roce vydělal na Instagramu 172 milionů korun. Pětku nejvýdělečnějších sportovců na této sociální síti uzavírá Zlatan, který si díky ní přišel na 94 milionů.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}