22.9.2019 • 05:00

TEST Samsung Galaxy Fit: elegance, jednoduchost a spolehlivost

Vstoupit do diskuse
0

Fitness náramků najdete v dnešní době na trhu skutečně velké množství. Samsung Galaxy Fit se ale v konkurenci rozhodně neztratí. Nabídne výborný displej, několik zajímavých funkcí a velmi solidní výdrž baterie.



Náramek vsadil na jednoduchou eleganci, a tedy nepřináší žádný překvapivý design. Černý pásek s protáhlým displejem je na výběr ještě v bílo-stříbrné variantě.

Ze začátku jsem měl s upevňováním na ruku trošku problémy, volný konec se totiž provléká do spodu a řemínek je trochu tužší. Po asi dvou týdnech používání už to bylo lepší, náramek jsem navíc nesundával příliš často. Je voděodolný a měří i spánek, takže ho můžete mít na ruce vlastně nonstop. Díky 30gramové hmotnosti o něm na ruce vůbec nevíte.

Pro nabíjení se používá jednoduchá magnetická kolíbka. Galaxy Fit jsem do ní musel umísťovat zhruba jednou za pět dnů. Měření tepu jsem ale nechával zapnuté v desetiminutových intervalech.

Ovládání vyřešil výrobce jednoduše a přehledně i přesto, že displej je velký pouze 0,95“. Pohyby do stran přepínáte mezi jednotlivými obrazovkami, směr dolů je vyhrazen pro úpravu nastavení. Náramek nabízí ještě boční tlačítko, které se dá využít jako krok zpět a delším podržením spustí vybranou sportovní aktivitu.

U displeje je potřeba pochválit jeho perfektní čitelnost, díky AMOLED technologii skutečně hýří barvami, a přitom zůstává čitelný i na hodně prudkém sluníčku. Pokud si tedy nastavíte jas dostatečně vysoko. Při přepnutí do nočního režimu se zase jas automaticky sníží a chytře se vypne zasílání upozornění.

Mobilní parťáci

Nezbytnou součástí náramku je také spolupráce s mobilním telefonem. Samsung stále trvá na využívání dvou aplikací – Galaxy Wearable slouží pro správu hodinek a Galaxy Fit zase rozepisuje zaznamenané aktivity. Mít jeden centrální program by bylo lepší, obě aplikace jsou ale přehledné a intuitivní, tak nejde o zas tak velký problém. Přes mobil si můžete přeskládat a upravit obrazovky náramku, nebo si vyberete vzhled úvodní obrazovky. Hodně praktická mi připadala možnost „najít náramek“ aktivováním vibrací (pokud je v dosahu Bluetooth od telefonu), nebo zapnutí výstrahy při odpojení hodinek od telefonu.

Fitness náramků najdete v dnešní době na trhu skutečně velké množství. Samsung Galaxy Fit se ale v konkurenci rozhodně neztratí.Foto Twitter.com

Spoustu dalších informací se skrývá v aplikaci Galaxy Fit. I když se hodinky snaží o automatické rozpoznání sportu a občas vás pochválí za nějakou probíhající pohybovou aktivitu, pořád je jistější spustit měření sportu manuálně.

Že jsem třeba skákal s přestávkami dvacet minut přes švihadlo si náramek nevšimnul. Výběr sportovních aktivit je hodně stručný, ale mluvíme tu o značkových hodinkách za necelé tři tisíce korun. Zapnout se dá chůze, běh, cyklistika a plavání. Vše ostatní se musí vměstnat pod kolonku „Jiné cvičení“. Displej zůstává i přes svou menší velikost při sportu přehledný, co vám ale určitě bude chybět je GPS. I když odhad vzdálenosti nebyl úplně mimo, k přesnosti měl také daleko. U dvanáctikilometrového běhu byla odchylka zhruba čtyři sta metrů.

Nechybí naopak měření tepu, které je navíc velmi přesné. To stejné se dá říct o režimu měření spánku. Zatímco displej hodinek ukazuje jen základní časový údaj, spoustu dalších podrobností uvidíte opět v mobilní aplikaci.

Přiznám se, že nejsem velký příznivec podobných fitness náramků, Galaxy Fit mě ale příjemně překvapil. Dobře se ovládal, nesnažil se mě zbytečně zahltit informacemi, ale pokud jsem je naopak vyžadoval, vše bylo dohledatelné v telefonu. Hodně příjemná je možnost přizpůsobit si podobu hodinek podle svých představ a zbytečnosti dát stranou. Nebýt chybějící GPS, neváhal bych je doporučit ani pravidelněji sportujícím lidem.

Specifikace Samsung Galaxy Fit

Cena: 2 599 Kč
Hmotnost: 23 g
Baterie: 120 mAh, výdrž 4–10 dnů
Voděodolnost: 5 ATM
Konektivita: Bluetooth Senzory: Akcelerometr, gyroskop, NFC


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}