Autor: ČTKiSport.cz
1.6.2016 • 11:20

Jaroš vylezl na Denali. Pod vrcholem brečel, když odváželi tělo kamaráda

Vstoupit do diskuse
0

Horolezec Radek Jaroš vylezl společně s Petrem Maškem na 6194 metrů vysokou Denali, nejvyšší horu Severní Ameriky. Patron aplikace Superlife tak splnil druhý cíl v projektu Koruna světa, jehož smyslem je zdolání nejvyšších vrcholů všech kontinentů světa.



Předloni se český horolezec stal patnáctým člověkem na světě, který vylezl všech čtrnáct osmitisícovek bez použití kyslíku. Nyní si plní další výzvu. "Teď jsme strašně dobitý, protože to převýšení je dva tisíce metrů nahoru. Teď jsme se vrátili do pátého výškového tábora, kde nám půjčili stan kluci z český expedice," citoval Jaroše po zdolání vrcholu web Radiožurnálu.

V neděli na stejné hoře zahynul jiný český horolezec Pavel Michut, který nebyl součástí Jarošovy výpravy. "Dneska jsem dvakrát brečel. Když jsme lezli ze čtvrtého tábora a viděl jsem vrtulník, jak odvážel Pavlovo tělo. A podruhé těsně pod vrcholem, kdy nám bylo jasné, že tam budeme stát," řekl Jaroš.

Projekt Koruny světa zahájil už v roce 1998, kdy vylezl na nejvyšší horu světa Mt. Everest (8848 m). Mezi další jeho cíle patří jihoamerická Aconcagua (6961), africké Kilimandžáro (5895), evropský Elbrus (5642), Mount Vinson v Antarktidě (4892) a Puncak Jaya (4884), nejvyšší hora ostrova Nová Guinea v Austrálii a Oceánii.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}