17. června 2014 • 15:43

Beachvolejbalista Kubala hraje na písku nově s Hadravou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
K prohození hráčů došlo v elitních českých párech plážového volejbalu. Nyní spolu hrají Přemysl Kubala s Janem Hadravou a Robert Kufa s Janem Dumkem, zatímco dosud tvořili dvojice Kubala s Dumkem a Hadrava s Kufou. Už tento týden nastoupí nové týmy na grandslamu Světového okruhu v Berlíně.


Čtyřicetiletý Kubala hrál s Dumkem od loňska, Hadrava s Kufou začínali třetí sezonu a cílem všech byla především olympiáda v Riu de Janeiro v roce 2016. Letos se ale ani jednomu páru nedařilo a po třech porážkách ve skupině na mistrovství Evropy v Cagliari přišel Kubalův kouč Leoš Vintr s návrhem na změnu.

"Už to nefungovalo ve stávajících dvojicích, tak jsme se rozhodli takhle. Honza Dumek je hodný kluk, mrzí mě, že to takhle dopadlo, asi je zklamaný, ale při konfrontaci s nejlepšími týmy jsme neviděli perspektivu, že by se to mělo výrazně zlepšit," řekl Kubala ČTK.

Kufa byl z Hadravova rozhodnutí hodně rozladěný. "Rozhodnutí rodiny Hadravových (trenérem páru byl Milan Hadrava, otec Jana Hadravy) považuji za silně nešťastné a neférové jak vůči mně, tak především i celému českému beachvolejbalu a partnerům. Opouštět rozdělanou práci po čtyřech turnajích je silně neprofesionální," napsal ČTK Kufa z Berlína, kde se připravuje na kvalifikaci.

Kubala s Dumkem sice loni skončili čtvrtí na Světovém okruhu, ale v Durbanu se hrál turnaj kategorie Open a nejlepší tam chyběli. "Letos přišla ostrá konfrontace a je to jinde. Asi by to bylo trápení," uvažoval Kubala.

Hadrava s Kufou na začátku sezony představili svůj projekt pod názvem Smash Team a měli směrem k olympiádě velké plány. Vrcholem letošního roku byl evropský šampionát, na kterém chtěli postoupit ze skupiny, ale to nezvládli. "Vystoupení na ME se nám vůbec nepovedlo. Nezbývá než to hodit za hlavu a pořádně potrénovat," napsali Hadrava s Kufou na facebooku, ale na grandslam do Moskvy už neodjeli.

Poprvé si Kubala s Hadravou spolu zahráli na víkendovém Superpoháru ve Slavkově a hned zvítězili. "Doufám, že to půjde," řekl Hadrava, nejlépe bodující hráč uplynulého ročníku volejbalové extraligy, v České televizi. Na Světovém okruhu spolu plánují hrát do konce sezony. "Uvidíme, jak se nám bude dařit," řekl Kubala.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud