23. června 2015 • 20:04

Nový ročník MSFL i divizí bude bez Zábřehu a Orlové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Zábřehu a Orlové, osmého a jedenáctého týmu uplynulého ročníku MSFL, nebudou pokračovat v republikových soutěžích a od příští sezony budou hrát jen krajský přebor. Vyplynulo to z dnešního aktivu klubů MSFL a moravských divizí v Olomouci.


Zábřeh působil ve třetí nejvyšší soutěži osm let za sebou a nejlepšího umístění dosáhl v sezoně 2013/14, kdy skončil pátý. Orlová hrála MSFL poslední tři roky, na další účast rezignovala až dnes dopoledne nedlouho před aktivem. Nahradí je týmy z druhých míst divizních tabulek, jimiž jsou Viktoria Otrokovice a MFK Vítkovice.

Z divize E odstoupil čtrnáctý Lískovec a vzhledem k nedostatečnému zájmu o doplnění počtu z krajů byly nakonec v soutěži ponechány patnácté Velké Karlovice.

Moravské divize budou mít od sezony 2015/16 sedm nováčků: ve skupině D jimi budou Ždírec nad Doubravou a Šumperk, ve skupině E Petřkovice, Krnov, Vsetín, Frýdlant nad Ostravicí a Nové Sady. Tým Odry Petřkovice, jenž pod vedením trenéra Filipa Smékala suverénně vyhrál Moravskoslezský krajský přebor, si zahraje divizi poprvé v historii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud