8. ledna 2018 • 10:05

Voráček vládne v NHL pořadí nahrávačů se 43 asistencemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník Jakub Voráček z Philadelphie vládne v polovině základní části NHL pořadí nahrávačů. Osmadvacetiletý kladenský odchovanec si ve 42 zápasech připsal 43 asistencí a má jich o pět více než jeho klubový spoluhráč Claude Giroux a další Kanaďan Josh Bailey z New York Islanders, kteří se dělí o druhou pozici.


Voráček je zároveň nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži. Nasbíral 51 bodů a patří mu šesté místo. Za vedoucím Nikitou Kučerovem z Tampy Bay zaostává o osm bodů.

Kučerov útočí nejen na Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování, ale i na Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce. S 27 trefami se dělí o první místo s Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu. O dvě branky méně vstřelil třetí Anders Lee z New York Islanders. Český forvard David Pastrňák z Bostonu se dělí se 17 góly o 18. místo.

Obránce Radko Gudas z Philadelphie je devátým nejtrestanějším hráčem, nasbíral 57 minut. Ale od 16. listopadu, kdy fauloval útočníka Winnipegu Mathieua Perraulta a následně dostal distanc na deset zápasů, nebyl už ve 13 duelech za sebou vyloučen.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud