12. ledna 2018 • 22:10

Dopadla na nás deka, řekl Bednář po prohře v derby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jaroslav Bednář dal v dnešním zápase proti Pardubicím dva góly, přesto se po zápase mračil. Hradec Králové totiž prohrál ve východočeském derby 2:3 a Dynamo zvítězilo na stadionu hlavního rivala po čtyřech letech. Naposledy se mu to povedlo v únoru 2014.


"Dopadla na nás deka, byl to zápas blbec," řekl Bednář. "Tady nejde o to, že se prohrálo, ale jak se prohrálo. Bavíme se o výkonu. Nešli jsme si pro to hladově jako Pardubice. A taky to tak dopadlo," podotkl kapitán Mountfieldu.

Domácím se nevydařili především první dvě třetiny. V nich vyslali na branku soupeře jen jedenáct střel, s nimiž si brankář Ondřej Kacetl, který ještě v minulé sezoně chytal za Hradec, v klidu poradil.

"Káca toho moc neměl, to si řekněme upřímně. Nevím, jestli se šel vůbec sprchovat," usmál se Bednář kysele. "Bylo to nemastné neslané. Byli jsme úplně bezzubí. Taháme to, nejdou nám nohy."

Hradečtí po Novém roce zvládli už čtyři zápasy, po vánočních svátcích navíc absolvovali Spengler Cup v Davosu, kde odehráli čtyři duely za pět dnů. "Padlo to na celé mužstvo. Musíme jít přes únavu, zatnout zuby. Teď je rozhodující doba, kdy se bude lámat základní část," upozornil jedenačtyřicetiletý hráč, že do 6. února, kdy začne olympijská přestávka, čeká jeho tým ještě jedenáct střetnutí.

"Máme silné mužstvo, každý ví, jak se má připravit. Tahle prohra nic neznamená, v neděli je další zápas," uvedl Bednář a poukázal na nejbližší utkání s Libercem. "Proti Pardubicím jsme do toho nedali všechno. Je to o tom postavit se k zápasu jinak a štěstí se k nám přikloní," dodal Bednář, jehož tým dnes přišel o druhé místo v tabulce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud