21. ledna 2018 • 19:51

Chomutov zdolal Pardubice a ukončil jejich úspěšnou sérii venku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova porazili ve 42. kole extraligy na vlastním ledě Pardubice 4:2 a zabrali po dvou zápasech bez bodu. Dynamo neuspělo venku poprvé po sérii tří vítězství. Piráti si tak vychutnali vítězství ve speciálním duelu, který věnovali chomutovské nemocnici a nastoupili do něj v zelených dresech evokujících operační pláště.


Už po pár minutách hry se otřásaly brankové konstrukce. Nejdříve ji trefil hostující Treille hned po buly a na druhé straně pálil Koblasa z prostoru v pravém kruhu. Krátce po polovině úvodního dějství se dostali Piráti do vedení, když Sklenář přenechal puk Dietzovi, jehož dělovka se zastavila až o síť v pardubické bráně.

"Chtěli jsem na ně vlétnout, protože jsem to v předchozích zápasech nedělali. Nakonec se nám to vyplatilo, dali jsme nějaké góly a k ničemu je nepustili," řekl chomutovský útočník Jiří Smejkal.

Vzápětí mohlo Dynamo vyrovnat v nabídnuté početní výhodě, ale samostatný únik nevyužil Koblasa. V 17. minutě zvýšil na rozdíl dvou gólů Havel, který udělal kličku ležícímu gólmanovi Kacetlovi a zavěsil.

"Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, celá první třetina od nás byla špatná a Piráti se zaslouženě dostali do dvougólového vedení. Ve druhé třetině jsem se zlepšili a odehráli ji 2:2," prohlásil asistent trenéra Pardubic Pavel Marek.

Začátek druhé třetiny přinesl nevyužité šance na obou stranách. Chomutovský Smejkal mířil vedle a pardubický Perret nedorazil puk za bezmocného Lukeše. Poté, co Tomeček neproměnil samostatný únik, Smejkal využil jeho dobrou přihrávku mezi kruhy, odkud zvýšil na 3:0.

Po polovině duelu Pardubice snížily zásluhou povedené teče mladíka Kauta. Do konce třetiny se oba celky prosadily v přesilovce. Vondrka našel před brankou Vladimíra Růžičku mladšího, který nezaváhal. Na druhé straně přetavil důraz v gól Marosz a snížil na 2:4.

"Druhou polovinu zápasu jsme odehráli dobře, ale Chomutov se zatáhl. Je to škoda, protože jsme měli hodně přesilovek a využili jenom jednu. Utekly nám dva důležité zápasy, takže to budeme muset někde dohonit," prohlásil pardubický obránce Marek Trončinský.

Piráti si vstup do závěrečného dějství zkomplikovali dvěma vyloučeními krátce po sobě, čehož ale Pardubice nevyužily, přestože měl Svoboda před sebou odkrytou branku. Krátce po polovině závěrečné třetiny ujel Havel, ale blafákem si na Kacetla nepřišel. Neuspěl ani Šťovíček s dorážkou. Během početní výhody hostů, kteří ji nakonec nevyužili, se začalo přitvrzovat. Stav se nezměnil ani v závěrečné power play hostů.

"První gól nás uklidnil a hrálo se nám lépe. Pak jsme přidali i druhý a hráli jsme všechny tři třetiny. S Boleslaví se nám první třetina nepovedla a nakonec nás stála zápas. Proti Pardubicím jsme hráli parádně a zaslouženě vyhráli," podotkl chomutovský útočník Jakub Sklenář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud