24. ledna 2018 • 13:48

Ohlasy na losování fotbalové Ligy národů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ohlasy na losování fotbalové Ligy národů:


Karel Jarolím (trenér reprezentace ČR): "Je jasné, že se Slováky to získává na pikantnosti, náboj tam bezpochyby bude. Slovensko má dobré mužstvo a dlouhodobě to prokazovali, je to pro nás dobrá výzva. Ukrajina je ambiciózní mužstvo, které určitě bude chtít skupinu vyhrát taky. Takže myslím, že to budou zajímavé zápasy. Vybírat si člověk nemůže a musíme se co nejlíp nachystat, abychom byli do prvního zápasu připraveni."

Martin Malík (předseda FAČR): "Zejména se Slovenskem bude mít to utkání speciální náboj. Bude zajímavé jak pro fanoušky, tak i hráče. Je to zajímavý soupeř i z hlediska marketingu, protože v tomto roce slavíme výročí sta let od vzniku Československa. Z tohoto pohledu jsme si nemohli přát lepšího soupeře. Doufám, že pověstné štístko Vládi Šmicra zafungovalo i tentokrát a že to jsou soupeři, které jsme měli dostat."

Michael Krmenčík (reprezentant ČR, útočník Plzně): "Myslím, že silnější týmy jsme ani dostat nemohli, ale těším se na to. I proto, že v Plzni máme spoluhráče Matúše Kozáčika a Patrika Hrošovského, kteří Slovensko reprezentují. Proti Slovensku ani Ukrajině jsem nikdy nehrál a těším se na oba zápasy. Bude to zajímavá konfrontace a doufám, že z toho vzejdeme vítězně. Liga národů je podle mě dobrá volba. Je lepší menší skupina, než tam mít víc týmů. Pro cestování je dobře, že Slovensko je hned vedle nás a Ukrajina je také kousek."

Vladimír Darida (reprezentant ČR, záložník Herthy Berlín): "Tu skupinu jsem si představoval trošku jinak. Myslím si, že Ukrajina bude takový hodně nevyzpytatelný soupeř, který bude určitě nepříjemný a možná, že ani ne tak moc atraktivní pro diváky, což je škoda. Ale ten souboj se Slovenskem bude hodně atraktivní pro fanoušky. Je dobře, že hrajeme s naším sousedem a bude to blízko. Zápasy budou vyprodané a budou mít výbornou atmosféru. Těším se na ně. Věřím, že společně se Slovenskem bychom se mohli i poprat o vítězství ve skupině, která je vyrovnaná a v níž asi šance mohou mít všechny tři týmy. Asi bude záležet na dané formě a jak přistoupí k jednotlivým zápasům."

Jan Kopic (reprezentant ČR, záložník Plzně): "Myslím, že jsou to dobří soupeři. Hlavně Slovensko bude pro nás hráče i pro diváky hodně prestižní, protože ta československá rivalita je tady pořád. Myslím, že se máme na co těšit. Možná se před zápasem s Páťou Hrošovským nebo Kozou (Matúšem Kozáčikem) hecneme. Nějak to hrotit určitě nebudeme, ale samozřejmě, kdo z toho duelu vyjde vítězně, ten bude mít pak v kabině navrch. Libí se mi, že se v Lize národů bude o něco hrát. Ne, že by se v přátelácích o nic nehrálo, ale nemělo to takový náboj. Teď bude motivace větší."

Václav Kadlec (reprezentant ČR, útočník Sparty): "Každá naše konfrontace se Slovenskem je sledovaná a ani teď to nebude jiné. Vzájemné zápasy budou zajímat fanoušky a vlastně i celou veřejnost. Zkrátka bude to stejné jako například i v hokeji. O ukrajinském reprezentačním týmu samozřejmě nemám takový přehled jako o tom slovenském, ale vím, že se ani oni nedostali na mistrovství světa. Budou to vyrovnané zápasy, což odpovídá tomu, že byly všechny tři týmy před losováním zařazené do League B."

Tomáš Vaclík (reprezentant ČR, brankář Basileje): "Je to velice zajímavá skupina. Oba týmy jsou kvalitní, mají spoustu skvělých individualit a budou to dobré zápasy. Pro fanoušky bude určitě hodně zajímavý zápas se Slovenskem, protože pořád je to federální derby a ta rivalita tam je. Já se na něj určitě těším, protože na náš poslední zápas nemám nejlepší vzpomínky, jelikož jsme tam prohráli. Takže jim to chci oplatit. Věřím, že zápasy zvládneme. Naše šance vidím otevřeně. Ve skupině není favorit. Ten koncept Ligy národů se vyvíjí zajímavě. Odpadávají zápasy, ve kterých o nic nejde. Tady půjde o koeficient, o body, o postup do další fáze či o postup na EURO. Věřím, že se nám bude dařit a všichni si tuto soutěž oblíbíme."

Vladimír Šmicer (bývalý reprezentant, losující): "Když jsme se o losu bavili s Karlem Jarolímem a Martinem Malíkem, tak jsme nějakou představu měli, ale bylo nám v podstatě jedno, jak to rozlosuji. Teď to jako fanoušek hodnotím tak napůl. Slovensko je atraktivní soupeř a jsem rád, že jsem ho vylosoval. Ukrajina je pro mě tak trochu neznámá. Ale mám tam kamaráda Andreje Ševčenka, tak jsem rád, že se podívá do Prahy. A zkusím z něj vytáhnout nějaké informace. On mě hned pozval na Ukrajinu. A byl s losem spokojený, protože Slováci i my se snažíme hrát fotbal a nejsme žádní bijci, takže se na zápasy těší. Lidem, kteří si stěžují, že jsem nás poslal na východ, se omlouvám. Příště se polepším."

Patrik Hrošovský (reprezentant SR, záložník Plzně): "Je to zajímavé, že jsme dostali dva sousedy Slovenska, aspoň to nebude daleké cestování. Hlavně s Českem to může být zajímavá konfrontace. Už jsem jednou s Českem hrál, sice to byl tehdy jenom přípravný zápas, ale porazili jsme je. Doufám, že se to podaří znovu. Těžko říct, jaké máme šance na postup. Ukrajina je velmi silný soupeř, měli jsme je i předtím v kvalifikaci. Nebude to jednoduché."

Jan Kováčik (předseda slovenské asociace): "Místo Ukrajiny bych si přál jiného soupeře, třeba Švédsko, ale těžko vybírat. Na souboj s Čechy se těším. I proto, že slavíme sto let od vzniku Československa. Tak to bude důstojná oslava na fotbalové úrovni."

Štefan Tarkovič (asistent trenéra slovenské reprezentace): "Hodně fanoušků si přálo derby s Českem, tak nás osud dal dohromady. Česko i Ukrajina jsou velmi těžcí soupeři, ale v této lize jsme si asi těžko mohli vybírat, protože všechny týmy jsou vyrovnané."

Andrej Ševčenko (trenér Ukrajiny): "Jsem spokojený s losem. Slovensko i Česko jsou dobré týmy, které hrají kombinačně. V obou týmech jsou dobří hráči, navíc jsou to naši sousedé, takže fanoušci to budou mít blízko. Tato soutěž dává vynikající příležitost pro mladé hráče zahrát si v oficiálních zápasech a navíc nabízí šanci soutěžit o postup na mistrovství Evropy. Plusem také je, že není příliš velký rozdíl v úrovni soupeřů, takže na fanoušky čekají zajímavé zápasy. Myslím, že stadiony budou naplněny a to je také velmi důležité."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud