14. února 2018 • 03:55

Slalomářky nepustil do branek vítr, pojedou až v pátek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijský závod slalomářek se dnes v Pchjongčchangu neuskuteční. Kvůli silnému větru ho pořadatelé odložili na pátek, kdy se pojede i superobří slalom mužů. Časy jednotlivých kol budou teprve upřesněny. Počasí tak v Koreji znemožnilo konání už třetí soutěže ve sjezdovém lyžování.


První kolo slalomu mělo začít ve 2:15, na start čekalo 83 lyžařek včetně českého tria Martina Dubovská, Gabriela Capová, Kateřina Pauláthová. Pořadatelé však kvůli silným poryvům větru, dosahujícím rychlosti až 100 kilometrů v hodině a vířícímu sněhu na svahu, nejprve odložili start o 30 minut, posléze o další hodinu. Kvůli neregulérním podmínkám a nepříznivé předpovědi nakonec museli závod zrušit.

Právě silný vítr byl rovněž důvodem toho, že program alpského lyžování začal v Pchjongčchangu až v úterý. Odložen byl nedělní sjezd mužů i pondělní obří slalom žen, oba závody se pojedou až ve čtvrtek. První olympijské medaile se tak v Jižní Koreji rozdaly až v mužské kombinaci, kterou v úterý vyhrál Rakušan Marcel Hirscher.

Na start slalomu marně čekala i jednoznačná favoritka Mikaela Shiffrinová z USA. Třikrát za sebou se stala mistryní světa a v Pchjongčchangu má šanci jako první v historii obhájit v této disciplíně olympijské zlato. Jet měla se startovním číslem 3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud