19. března 2018 • 17:12

Sklenář, Chlouba, Šťovíček a Havel zůstanou v Chomutově

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejoví útočníci Jakub Sklenář, Roman Chlouba, Martin Šťovíček a Jan Havel budou i v příští sezoně hrát v extraligovém Chomutově. Všichni podepsali s Piráty nové smlouvy. Klub to uvedl v tiskové zprávě.


Devětadvacetiletý Sklenář si v této sezoně v 53 zápasech včetně play out připsal 20 bodů za osm branek a 12 asistencí. Odchovanec Znojma přišel do Chomutova v roce 2015 ze Slavie. V extralize má na kontě 608 zápasů a 190 bodů za 69 gólů a 121 přihrávek.

O dva roky mladší Chlouba, který je momentálně zraněný, v ročníku sehrál za Piráty 36 utkání a zaznamenal 11 bodů za šest gólů a pět asistencí. V 11 duelech za prvoligovou Kadaň přidal jednu branku a čtyři přihrávky. V nejvyšší soutěži nasbíral v celkem 79 zápasech 16 bodů za deset branek a šest asistencí.

Dvaadvacetiletý Šťovíček v sezoně v 36 utkáních včetně play out nasbíral deset bodů za šest gólů a čtyři přihrávky. V extralize dohromady odehrál 79 zápasů a na kontě má 12 bodů za sedm zásahů a pět asistencí.

O rok mladší Havel nastoupil v ročníku za Chomutov k 32 utkáním, v nichž vstřelil dva góly a na pět přihrál. V 11 utkáních za Kadaň dvakrát skóroval. V nejvyšší soutěži předtím odehrál jen tři duely za Spartu v minulé sezoně a nebodoval.

Sportovního manažera a trenéra Vladimíra Růžičku staršího čeká ještě další stavba kádru. Platné smlouvy pro příští sezonu mají vedle Sklenáře, Chlouby, Šťovíčka a Havla z útočníků už jen Ivan Huml, Vladimír Růžička mladší, Dávid Skokan a Marek Tomica.

Pod kontraktem jsou také gólmani Štěpán Lukeš a Dominik Pavlát i obránci Brett Flemming, Juraj Valach, Ondřej Buchtela, Jaroslav Mrázek a Ondřej Dlapa, který hostuje do konce sezony v Mladé Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud