10. dubna 2018 • 12:07

Walsh miluje cestování a rád lidem dokazuje, že se v něm spletli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší koulař aktuální sezony Tomas Walsh rád dokazuje některým lidem, že se v něm spletli. Miluje cestování, díky němuž jako Novozélanďan zažívá dvě léta ročně. Na halový titul mistra světa navázal pondělním triumfem na Hrách Commonwealthu. V kvalifikaci se blýskl výkonem 22,45 metru, ve finále mu na zlato stačil vrh o 64 centimetrů kratší.


Šestadvacetiletý koulař si užívá životní styl, který je s atletickou kariérou spojený. "Rád cestuji po světě a potkávám se s chlapci, s nimiž jsem si postupně vytvořil poměrně dobré vztahy. Koule mi také poskytuje určitou svobodu, že si sám řídím svůj rozvrh a jsem zodpovědný za to, co do toho dám. A jako atlet žijící na Novém Zélandu si užívám léto dvakrát za rok, na jižní a na severní polokouli. To není tak špatný život," řekl soupeř českého rekordmana Tomáše Staňka v rozhovoru pro web mezinárodní federace IAAF.

Rád také usvědčuje z omylu lidi, kteří pochybovali o jeho talentu. "Když mi bylo osmnáct, jeden trenér mi řekl, že nikdy nebudu házet daleko, protože nejsem dost velký a silný. Vždycky jsem chtěl dokazovat lidem, že se spletli," poznamenal koulař, který se březnovým výkonem 22,67 zařadil na šesté místo historických tabulek.

Úřadující mistr světa miluje závody. "Nesnáším porážky. Vždycky jsem přesvědčen, že mohu vyhrát. A nezáleží na tom, jestli jsem třeba v závěrečné sérii šestý jako loni při finále Diamantové ligy v Bruselu," řekl Walsh, který nakonec v Bruselu skončil výkonem 21,38 šestý o centimetr za Staňkem.

Vyzdvihl roli svého prvního trenéra Iana Bairda. "Poskytl mi spoustu energie a motivace. Vždycky mi říkal, proč mohu něco udělat místo toho, proč něco nemohu udělat. Byl to Ian, kdo na mě přenesl vášeň pro házení a díky němu se pořád honím za pocitem perfektního vrhu," svěřil se bronzový olympijský medailista z Ria.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud