14. dubna 2018 • 22:38

Třinec začal finálovou sérii lépe, zdolal Kometu Brno 5:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince vstoupili úspěšně do finálové série extraligy a porazili doma mistrovské Brno 5:1. Kometa až v šestém utkání venku v letošním play off poprvé neuspěla. Dvěma góly se na úspěchu Ocelářů podílel Jakub Petružálek. Druhý zápas se hraje v neděli od 16:00 opět v třinecké Werk Aréně.


"Začínali jsme sérii doma s výborným týmem. Kometa to ukázala i v sérii s Plzní. Zvládli jsme to na jedničku a první krůček máme za sebou. Jsem spokojený, co všichni z týmu předváděli. Dnes to padlo mně a jsem rád, že jsem pomohl k výhře," řekl po utkání Petružálek.

Ocelářům, kteří nastoupili bez obránce Vladimíra Rotha, vyšel vstup do utkání a po 113 vteřinách se dostali do vedení. Hrňa se šikovnou otočkou uvolnil kolem Malce a našel bekhendem Marcinka, který z brankoviště usměrnil puk za Čiliaka.

"Všechno jsme chtěli zakončovat a hlavně hrát jednoduše. Když se tlačíte do brány a hážete tam puky, něco musí padnout. Naše góly byly výsledkem práce forčekingu, z toho vznikají chyby a padají branky," pochvaloval si třinecký útočník Tomáš Marcinko.

Kometa se snažila odpovědět pokusy Erata a Nečase, ale v šesté minutě udeřili znovu domácí. Polanský prokličkoval do útočného pásma a na levém kruhu uvolnil Krajíčka, jenž zamířil přesně k protější tyči.

Hrubec si pak poradil se střelou Holíka, který se prodral po pravém křídle. V polovině úvodní části už další Holíkova akce vedla k vyrovnání. Centr druhé formace přihrál Zaťovičovi, který stihl přistrčit puk mezi kruhy volnému Haščákovi a Hrubec neměl šanci zasáhnout.

"Cítili jsme se dobře, měli jsme dostat šanci na to, abychom dali ještě nějaké góly. Ale zítra je nový den. Není vždycky dané, že vyhrajeme první zápas. Dnes nám chybělo víc štěstí. Jsme rád, že jsme nepřestali bojovat a do konce jsme jim brali síly. Prohráli jsme jen jeden zápas, věděli jsme, že to nebude jednoduché," řekl útočník Komety Marcel Haščák.

Ve 12. minutě mohl Haščák vyrovnat, ale zblízka ztroskotal na Hrubcovu betonu. Kometa se pak ubránila v prvním oslabení zápasu při pobytu Radima Zohorny na trestné lavici. V 18. minutě mohl zvýšit náskok domácích Adamský, jehož vysunul Krajíček, ale Čiliak svůj tým podržel.

V úvodu druhé části vyhodil brněnský gólman puk do hlediště a trest za zdržování hry zužitkoval Petružálek. Nejdříve ještě Čiliakovi pomohla po jeho střele tyč, ale o chvíli později Petružálek po Hrňově ideální přihrávce zamířil do odkryté branky.

Oceláři vzápětí dostali Kometu pod velký tlak, ale Čiliak zneškodnil Svačinovo zakončení. Kometa potom po faulech Marcinka a Rákose hrála celé čtyři minuty v početní výhodě, domácí se však ubránili. Hrubec si poradil s Nečasovým pokusem. Třinec odolal i při vyloučení Linharta, který po návratu z trestné lavice vyřešil přečíslení dvou na jednoho individuálně, ale neuspěl.

V úvodu závěrečné části zahrozil nejdříve Nečas a pak domácí Chmielewski a Hrňa. Kometa se ubránila při Malcově trestu, ale v 47. minutě znovu inkasovala. Rákos uvolnil Petružálka, který z pravého kruhu zamířil přesně k pravé tyči. Zvýšit mohl ještě Adamský, ale po blafáku do bekhendu minul.

Kometa přitvrdila a po zákrocích Vondráčka na Polanského a Gulašiho na Ondřeje Kovařčíka hrála 89 sekund v oslabení tři proti pěti. Stav se nezměnil ani při Zaťovičově trestu, ale v 58. minutě se radoval z páté třinecké branky Chmielewski po kombinaci s Marcinkem.

"Dneska jsme nehráli dobře. Nepředváděli jsme to, co jsme chtěli. Dostali jsme na začátku facku. Lepší teď v prvním zápase než potom. Musíme to tak vzít a zítra začít úplně jinak. Ale jdeme dál, druhý zápas zase bude úplně jiný," prohlásil gólman Komety Marek Čiliak.

Zmírnit prohru Komety mohl ještě Zaťovič, který trefil tyč. Nervózní závěr doprovodilo několik drobných potyček. "Emoce k play off patří, zítra to nebude určitě jiné. Budeme na to kluky připravovat a z žádného souboje neuhnou," prohlásil trenér Třince Václav Varaďa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud