23. dubna 2018 • 15:20

Česká osmnáctka rozdrtila na MS Francii 9:2 a je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Česká hokejová osmnáctka porazila ve svém třetím utkání na mistrovství světa v Čeljabinsku nováčka elitní skupiny Francii vysoko 9:2 a po prvním bodovém zisku na turnaji si zajistila postup do čtvrtfinále. Svěřenci trenéra Davida Bruka sice prohrávali od 27. minutě 1:2, ale ještě do konce druhé třetiny otočili na 4:2 a pak si ještě výrazně vylepšili skóre.



V úterý se čeští hokejisté utkají v závěrečném duelu v základní skupině B od 12:30 SELČ se zatím suverénním Finskem, ale ani případný tříbodový zisk je už nemůže posunut ze čtvrtého místa výše. Ve čtvrtečním boji o semifinále tak čeká Brukův výběr úspěšnější ze souboje mezi Kanadou a Švédskem, které budou v úterý večer hrát o prvenství ve skupině A.

Čeští mladíci se v úvodu ubránili při Pekařově vyloučení a v osmé minutě slavili vedení. Po Klejnově střele otevřel skóre Střondala. Při vyloučení Fabreho trefil v 17. minutě Klejna tyč, ale 94 vteřin před koncem úvodního dějství se radovali z vyrovnání Francouzi. Kvasnicův trest zkrátil Dair.

V druhém dějství ujel české defenzivě Dubé a otočil stav. Za 140 vteřin bylo vyrovnáno, protože Bourillonovo vyloučení potrestal Plášek, který za dalších 75 sekund při hře čtyř proti čtyřem svou druhou brankou upravil na 3:2. Do kabin šli Češi s dvoubrankovým náskokem, když Blümelovu přihrávku usměrnil do odkryté branky Pekař.

Brukovi svěřenci definitivně zlomili odpor soupeře a ve třetí třetině navyšovali skóre. Ve 43. minutě zakončil Laukovu individuální akci Kvasnica a za 65 sekund po Jeníkově akci skóroval Gajarský. Sudí si ještě situaci ověřili u videorozhodčího.

Češi si po prohrách se Slovenskem (2:5) a s Ruskem (2:3) i vyrovnaném průběhu první poloviny utkání užívali střeleckou exhibici v závěrečné části. Ve 48. minutě zužitkoval Čajovu přihrávku Blümel a za 69 vteřin zakončil úspěšně samostatnou akci Kvasnica. V 52. minutě sice Lauko neproměnil trestné střílení, ale výsledek ještě dovršil Pytlík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud