26. dubna 2018 • 10:10

Zidane: Bayern měl šance, ale my jsme měli zápas pod kontrolou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Realu Madrid Zinédine Zidane bere vítězství 2:1 na hřišti Bayernu Mnichov v úvodním semifinále Ligy mistrů jako výborný výsledek. Podle francouzského kouče měli obhájci trofeje středeční utkání pod kontrolou, i když se hlavně v prvním poločase trápili a nabídli domácím hodně šancí.


"Můžeme se radovat a být spokojení s výsledkem. Vyhrát tady není snadné," řekl novinářům Zidane, jehož tým v Mnichově zopakoval výsledek z loňského úvodního čtvrtfinále a Bayern v soutěži porazil pošesté za sebou.

Německého mistra poslal do vedení ve 28. minutě Joshua Kimmich. Těsně před pauzou ale vyrovnal další krajní obránce Marcelo a v 57. minutě dokonal obrat střídající Marco Asensio. Domácí neproměnili řadu slibných příležitostí.

"V prvním poločase jsme měli hodně problémů, ve druhé půli jsme už hráli lépe. Začali jsme špatně, ale skončili dobře. Bayern měl své šance, my ale zápas výborně kontrolovali," konstatoval Zidane.

Brankáře Keylora Navase za inkasovaný gól po Kimmichově střele na přední tyč nekritizoval. "Na začátku celé akce jsme nebyli v dobrém postavení a branka byla důsledkem několika chyb, nemohl za to jen Keylor. Ve druhém poločase měl dva tři skvělé zákroky a podal výborný výkon," uvedl bývalý špičkový záložník.

Ocenil i žolíka Asensia, který o poločase nahradil zraněného Isca a brzy po příchodu na hřiště šlágr rozhodl. "Nebylo to moje trenérské umění, protože jsem jen střídal zraněného míče. Ale Marco ví, co dělat s míčem. Nemusím mu k tomu moc říkat, pouze mu dávám pár defenzivní rad," uvedl Zidane.

V Madridu očekává těžkou odvetu i vzhledem k nedávné zkušenosti s Juventusem. Real v domácím čtvrtfinále s turínským mužstvem málem ztratil náskok 3:0 z úvodního duelu a hrozící prodloužení odvrátil až Cristiano Ronaldo z penalty v nastaveném čase.

"Čeká nás ještě boj, víme, že budeme trpět i v odvetě. Nikdy není nic rozhodnuté. Po tom, co se stalo s Juventusem, budeme muset k zápasu s Bayernem přistoupit jinak. Jestli ne, přijdou problémy," řekl Zidane, jehož svěřenci usilují o rekordní třetí triumf v Lize mistrů po sobě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud