25. května 2018 • 10:29

Mané před finále LM poslal do rodné vesnice 300 dresů Liverpoolu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Senegalský fotbalista Liverpoolu Sadio Mané poslal do rodné vesnice 300 dresů anglického týmu, aby obyvatelé Bambali mohli stylově fandit v sobotním finále Ligy mistrů s Realem Madrid.


V dvoutisícovém Bambali se už vše chystá na vyvrcholení LM v Kyjevě. "Stále tam žije moje rodina, máma a strejda. Nikdo ve vesnici v sobotu nebude pracovat. Všichni se budou dívat na zápas a fandit," řekl Mané v rozhovoru pro britská média.

Šestadvacetiletý křídelní útočník se domů dostane nejdříve po letním mistrovství světa v Rusku, kde bude reprezentovat Senegal. "Doufám, že všem budu moci ukázat medaili pro vítěze Champions League," podotkl Mané.

S Liverpoolem se v sobotu pokusí vybojovat první "ušatý" pohár od roku 2005. Právě slavné istanbulské finále proti AC Milán, v němž za Liverpool hráli i Milan Baroš a Vladimír Šmicer, který se prosadil i gólově, sledoval tehdy třináctiletý Mané v rodné vesnici.

"Byl to úžasný zápas a rád na něj vzpomínám. Ale tehdy jsem nebyl fanouškem Liverpoolu, ale Barcelony," přiznal bývalý hráč Salcburku či Southamptonu. "Kdyby mi tehdy někdo řekl, že budu hrát finále Ligy mistrů, nevěřil bych. V mém životě je něco neuvěřitelného. Doufám, že vyhrajeme," dodal Mané.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud