13. června 2018 • 21:53

Vrzalová začala posilovat a posunula se k osobnímu rekordu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Možná i posilování, kterému se běžkyně Simona Vrzalová začala častěji věnovat, přispělo k jejímu zlepšení na patnáctistovce. Dnes na Zlaté tretře překvapila třetím místem v čase 4:04,80, kterým si o více než dvě sekundy vylepšila osobní rekord a zařadila se na druhé místo českých historických tabulek.


Cítí se být ve skvělé formě. "Já jsem začala totiž posilovat hodně. Možná to jde vidět. Dělám shyby, deset shybů udělám v kuse," vyprávěla po závodě smějící se Vrzalová.

Poučila se z loňského závodu na Zlaté tretře i nevydařeného účinkování na mistrovství světa v Londýně, kde vzdala rozběh na začátku cílové rovinky. "A taky ze všech ostatních závodů. Mám se ještě hodně co učit," doplnila třicetiletá běžkyně.

V českých tabulkách je před ní jen rekordmanka Ivana Walterová, která v roce 1986 zaběhla čas 4:01,84. "Ten rekord je hodně těžký a hodně letitý. Ten si myslím, že asi nezaběhnu, ale jsem ráda, že jsem na druhém místě v tabulkách," řekla Vrzalová. Pak ale uznala, že o rekordním času sní. "Myslím na to, určitě, ale nemyslím si, že v současné formě na to mám. Tak třeba za měsíc," dodala a znovu se smála.

Stejně jako pro ostatní české atlety je jejím hlavním cílem srpnové mistrovství Evropy v Berlíně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud