22. června 2018 • 21:03

Maslák si v Madridu zlepšil letošní maximum, ale nikoho neporazil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pavel Maslák si na mítinku v Madridu vylepšil letošní maximum v běhu na 400 metrů na 45,64 sekundy, na žádného ze sedmi soupeřů ale nestačil. Halový mistr světa ubral ze svého dosud nejlepšího času sezony z Memoriálu Josefa Odložila devět setin, jeho čtyři roky starý český rekord má hodnotu 44,79.


Závod vyhrál stříbrný olympijský medailista z Ria Luguelín Santos z Dominikánské republiky rovněž ve svém sezonním maximu 44,66. Za stříbrným Brunem Hortelanem, který časem 44,69 vytvořil španělský rekord, doběhl třetí v osobním maximu 44,73 další domácí atlet Óscar Husillos. Ten na březnovém HMS v Birminghamu vyhrál čtvrtku před Santosem, ale po jejich diskvalifikaci původně třetí Maslák získal třetí titul halového šampiona za sebou.

Česká mílařka Simona Vrzalová obsadila na patnáctistovce sedmé místo druhým časem kariéry 4:06,03. Rychleji běžela jen na nedávné Zlaté tretře (4:04,80). Stejně jako v Ostravě zvítězila Gudaf Tsegayová z Etiopie, jež stanovila nový rekord mítinku časem 3:59,60.

Číňan Su Ping-tchien si po třech dnech vzal zpět národní rekord a časem 9,91 dokonce vyrovnal asijské maximum Femiho Ogunodeho z Kataru. Teprve v úterý v Montreuil se do čela čínských historických tabulek dostal výkonem 9,97 Sie Čen-jie.

Druhý v Madridu doběhl dvacetiletý Ital Filippo Tortu, poprvé pokořil desetisekundovou hranici a časem 9,99 vymazal z čela národních tabulek slavného Pietra Menneu (10,01).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud