23. června 2018 • 18:24

Snad už je špatným dnům konec, věří cyklistka Nosková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Talentovaná cyklistka Nikola Nosková věří, že dnešním stříbrem ze silničního závodu republikového šampionátu v Plzni překonala smolné období z první poloviny sezony. Přestože neobhájila titul a ve spurtu se musela sklonit před výrazně zkušenější Jarmilou Machačovou, měla z druhé příčky radost.


"Určitě převažuje spokojenost," přitakala Nosková v rozhovoru s novináři. "Po tom nepovedeném začátku sezony jsem hrozně moc spokojená, jak to dneska dopadlo. Sama sobě jsem dokázala, že na to mám. Myslím, že jsem na tom výkonnostně možná ještě o trochu lépe než loni," dodala Nosková.

Důkazem bylo i to, jak dokázala přes velkou početní převahu Dukly Praha tvořit závod. "S tou výkonností jsem hrozně moc spokojená. A nemůžu se moc dívat na to, kolikátá jsem. Za hlavní věc beru ten vnitřní pocit, jak se mi jelo a jak to viděl trenér," vysvětlila Nosková.

Stříbro pro ni je o to cennější, že na start šla ještě potlučená po čtvrtečním pádu v karlovarské časovce. "Šla jsem do závodu s tím, že do toho dám úplné maximum. Bylo mi jedno, jestli jsem potlučená, chtěla jsem vyhrát. Při závodě jsem na to vůbec nemyslela. Trošku to sice pořád cítím, ale myslím, že mě to nijak nelimitovalo," ujistila Nosková.

"Chtěla jsem si spravit reputaci po nepovedeném začátku sezony, tak jen doufám, že už je všem špatným dnům konec a dnes začíná ta výborná část sezony, jak tomu bylo i loni," přála si Nosková.

K úspěšné obhajobě jí chybělo více sil. "Jak jsem celé to poslední kolo odtáhla a tvořila předtím i většinu z toho závodu, když jsem zkoušela nastupovat, tak už mi na konci docházely síly. Kdybych jich měla o trošičku víc, myslím, že v nástupu na ten poslední kopec bych ještě více zrychlila a Jarmilu možná setřásla," uvedla Nosková.

Do karet jí nenahrál ani poryv větru. "Myslím, že začalo i trošku více foukat, než foukalo v průběhu závodu. Možná se mi to jen zdálo, ale když tam začalo foukat proti, zatímco předtím během závodu z boku a více do zad, tak se mi v ten moment úplně zastavily nohy. Jarmila se mi zavěsila za zadní kolo, ještě jsem to pak zkusila jednou v tom kopci, ale už jsem na to neměla," přiznala Nosková.

"V tu chvíli jsem věděla, že se rozhodne ve spurtu a Jarmila má bohužel z té dráhy větší sprinterské schopnosti, takže mě tam udolala a já asi sto metrů před páskou svěsila nohy, protože mi bylo jasné, že na to nemám, už mi úplně došly síly," dodala Nosková.

Machačová ji ve společném úniku odmítla střídat, ale Nosková to brala s nadhledem. "Určitě mě to mrzí, ale chápu to. Je tady velká početní převaha Dukly, asi deset nebo jedenáct holek. Je to o tom, co jim řekne sportovní ředitel v autě. Chtěli za každou cenu vyhrát, tak dostala Jarmila pokyn, aby to udělala takhle a nestřídala. Dokonce mi i řekla, ať nepočítám s tím, že bude střídat," prozradila Nosková.

"Myslím, že měla jasně řečeno od sportovního ředitele, aby mě uvisela v tom kopci, jak to jen půjde. S tím, že ve spurtu na to má. Na jednu stranu mě to trochu zlomilo, ale na druhou zase nakoplo. A řekla jsem si, že všem ukážu, že to zvládnu," řekla Nosková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud