16. července 2018 • 15:53

Hokejista Řepík se vrací do KHL, bude opět hrát za Slovan

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový reprezentant Michal Řepík bude opět hrát Kontinentální ligu. Devětadvacetiletý útočník se vrací do Slovanu Bratislava, kde strávil většinu minulého ročníku před odchodem do pražské Sparty. Ve slovenské metropoli se dohodl na ročním kontraktu. Slovan potvrdil Řepíkův příchod na klubovém webu.


Vlašimský rodák se zkušenostmi z NHL okusil poprvé Kontinentální ligu po návratu ze zámoří v letech 2012 až 2014 jako hráč Lva Praha, s kterým si zahrál i finále. Poté hrál ve Finsku a Švýcarsku, v roce 2016 dobyl český titul s Libercem a dohodl se na smlouvě s Čeljabinskem. Za Traktor nakonec odehrál jen dva zápasy a přesunul se do Sparty.

V uplynulé sezoně Řepík odehrál ve Slovanu 51 utkání základní části a připsal si 23 bodů za 12 gólů a 11 asistencí. Byl nejlepším střelcem mužstva. Ve Spartě včetně play off zaznamenal za 10 zápasů osm bodů (3+5). Po účasti na olympiádě v Pchjongčchangu reprezentoval i na MS v Dánsku, kde za osm utkání čtyřikrát skóroval.

"Michal v minulé sezoně dokázal, že patří mezi produktivní hráče, a to i v tak náročné soutěži, jako je KHL. Počítáme s jeho využitím v prvních dvou útočných formacích. Předpokládáme, že bude zároveň důležitým hráčem pro speciální herní činnosti," řekl trenér Slovanu Vladimír Országh.

Řepík měl více nabídek, hodně o něho usilovala švédská Mora, ale nakonec zvítězilo silné vábení Slovanu. "Probírali jsme to delší dobu. Slovan se ozval už na jaře, ale s Michalem jsme si řekli, že si sedneme až po světovém šampionátu," uvedl pro server hokej.cz hráčův zástupce Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services.

"Chtěl jsem se vrátit do Kontinentální ligy, je to druhá nejlepší soutěž na světě. Proto jsem o Slovanu uvažoval celou dobu. S rodinou jsme byli v Bratislavě moc spokojeni, navíc letos klub dřív skládal hráčský kádr. Věřím, že se nám bude dařit. A že příští sezona bude lepší než ta minulá," prohlásil Řepík v narážce na nepovedenou základní část, v níž patřil Slovan mezi nejhorší celky soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud