18. července 2018 • 15:41

Fotbalisté Teplic se v nové sezoně chtějí poprat o poháry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Teplic by chtěli i vzhledem k novému formátu nadcházejícího ročníku nejvyšší soutěže hrát o evropské poháry. Na dnešní tiskové konferenci před blížícím se začátkem první ligy prohlásil ředitel severočeského klubu Petr Hynek.


Teplicím by devítileté čekání na poháry mohl pomoci ukončit nový formát ligy, podle nějž se soutěž po 30. kole rozdělí na tři skupiny. Prvních šest klubů bude hrát o titul, týmy na sedmé až desáté pozici si pohárovým způsobem zahrají o možnost zahrát si se čtvrtým nebo pátým celkem o místo v Evropské lize. Zbylých šest týmů čeká skupina o udržení.

"Sezona se odehraje v pozměněném formátu, který by měl být v závěrečné fázi atraktivnější a nabídne možnost vícero klubům hrát až do konce o pohárovou Evropu," řekl na webu Teplic Hynek.

"Naším cílem do ní je ideálně umístění v první skupině nadstavbové části. Ale kdybychom skončili v té druhé části, tak se budeme chtít i tak poprat o poháry. Dalším cílem bude také úspěch v domácím poháru, což se nám v posledních sezónách nedařilo," prohlásil funkcionář.

Severočeši do sezony vstoupí bez záložníka Jana Rezka, který odešel do Příbrami, Nerminu Haljetovi skončila smlouva. Na Stínadla naopak přišli obránce Jan Hošek a záložník Siim Luts, v hostování ze Slavie bude pokračovat Daniel Trubač. Smlouvu prodloužil i klíčový záložník Jakub Hora.

V přípravě výběr trenéra Daniela Šmejkala prohrál jen jeden z šesti zápasů a v generálce o víkendu porazil 3:0 druholigový Sokolov. "Přípravu jsme absolvovali přesně, jak jsme si naplánovali. Na soustředění v Písku a Modré jsme měli ideální podmínky. Teď už se vše ukáže v lize," uvedl kouč Teplic, které se v prvním kole představí na hřišti nováčka z Příbrami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud