19. září 2018 • 17:37

Není se čeho bát, řekl Rada před trenérským debutem v pohárech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Jablonce odehrají ve čtvrtek ve francouzském Rennes svůj historicky první zápas v základní skupině Evropské ligy a velká premiéra čeká i jejich trenéra Petra Radu. Šedesátiletý ostřílený kouč už působil na lavičkách Sparty, Slavie i české reprezentace, ale až nyní si jím vedené mužstvo zahraje poháry.


"Teď je to ještě v pohodě, protože jsme ještě na místě a ještě jsme neodletěli. Ale je to určitě zavazující vůči českému fotbalu. Jedeme reprezentovat. Čeká nás těžký soupeř, liga úřadujících mistrů světa. Ale myslím, že se nemáme čeho obávat. Chtěli jsme do Evropy, dostali jsme se tam a teď musíme bojovat," řekl Rada novinářům před odletem do Rennes.

Doufá, že hráčům se z premiéry nerozklepou kolena. "Hráči určitě v hlavách mají, že je to Evropská liga, přemýšlí o tom. Ale pokud byste měl strach, tak nemůžete hrát fotbal, nemůžete hrát nic. Já si myslím, že to není o strachu, je to o tom, že je to pro ně reklama, že se můžou ukázat v Evropě. Česká liga je důležitá, ale Evropa vám zajistí nějaké větší zviditelnění," mínil zkušený trenér, který v minulé sezoně dovedl Jablonec na třetí místo ligy.

"Chybějící zkušenosti musíme nahradit naším stylem, co hrajeme. Určitě to bude těžší než naše liga, soupeř je hodně kvalitní. Zase na druhou stranu jsem už několikrát říkal, že české kluby nikdy neudělaly v pohárech nějakou velkou ostudu, většinou to zvládly. Doufám, že se k tomu připojíme a budeme důstojně reprezentovat," dodal Rada.

Věří, že jeho svěřence nepoznamenají dvě porážky v lize po sobě. "Porážka s Boleslaví samozřejmě pořád mrzí. Rozebrali jsme si ji v pondělí a od úterý se připravujeme na zápas v Rennes. Řekl jsem, že jsou dvě soutěže. Domácí jsme teď měli, museli jsme se z toho sami vymanit. Myslím, že je dobře, že hrajeme takhle hned brzo a nebudeme se v tom dlouho patlat," uvedl Rada. "Každý bod, který bychom na úvod získali, by pro nás byl hodně povzbuzující," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud