23. září 2018 • 16:16

Spilková skončila po nepovedeném finále v Barceloně na 33. místě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfistce Kláře Spilkové se nevydařilo na turnaji Ladies European Tour v Barceloně závěrečné kolo a klesla z elitní desítky na 33. pozici. Suverénně s náskokem osmi ran zvítězila Anne Van Damová z Nizozemska.


Spilková zakončila turnaj s bilancí šesti ran pod par. České olympioničce se v Katalánsku povedlo především druhé kolo, v němž zaznamenala sedm úderů pod par a vyšvihla se na páté místo průběžného pořadí. Po sobotě byla třiadvacetiletá pražská rodačka devátá, ale ve finálovém kole zaznamenala nejhorší skóre a pohoršila si.

Spilková dnes i vinou jednoho double bogey obešla hřiště na 75 úderů, tedy čtyři nad par. Celkově potřebovala 278 ran, o rovných 20 více než vítězná Van Damová. Druhá Češka na turnaji Šideri Váňová neprošla do víkendových kol.

Dvaadvacetiletá Nizozemka zaznamenala druhé vítězství na LET v kariéře po dominantním výkonu se skóre -26. S odstupem osmi ran za ní skončily na děleném druhém místě Caroline Massonová z Německa, korejská amatérka Hjon Se-lin a Caroline Hedwallová ze Švédska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud