24. září 2018 • 12:21

Řepík byl v KHL vyhlášen nejlepším útočníkem týdne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník Michal Řepík ze Slovanu Bratislava byl vyhlášen nejlepším hráčem na svém postu za uplynulý týden Kontinentální ligy. Devětadvacetiletý kanonýr za toto období nasbíral ve třech zápasech šest bodů za pět branek a jednu asistenci.


Řepík v pondělí nejdříve hattrickem nezabránil porážce na ledě čínského Kunlunu 3:4 po samostatných nájezdech, o dva dny později se trefil i při prohře v Chabarovsku 2:3. V pátek přispěl jedním gólem a asistencí k vítězství 5:4 ve Vladivostoku.

Účastník posledních tří mistrovství světa i únorových olympijských her v Pchjongčchangu se před touto sezonou vrátil do Slovanu ze Sparty. Po deseti utkáních v této sezoně má na kontě sedm bodů za šest branek a jednu přihrávku. V tabulce střelců se dělí o čtvrté místo.

Řepík se stal druhým českým zástupcem, který se dočkal v této sezoně KHL ocenění. V předešlém týdnu zářil brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu. Tentokrát byli spolu s Řepíkem vyhlášeni gólman Igor Šesťorkin a obránce Patrik Hersley z Petrohradu, nejlepším nováček byl útočník Nikolaj Kovalenko z Jaroslavle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud