15. října 2018 • 20:05

Lavičku mrzelo, že jednadvacítka nedokázala soupeře dorazit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenéra Vítězslava Lavičku potěšilo, že fotbalová jednadvacítka zakončila kvalifikaci mistrovství Evropy vítězstvím. Českého kouče však mrzelo, že stejně jako v předchozích zápasech i při dnešní výhře 1:0 nad Moldavskem v Chomutově nedokázali hráči přidat další gól a soupeře zlomit.


"Bojovali jsme s tím, co nás provází celou kvalifikaci. Tohle mužstvo má problém dávat góly. Máme typologicky jiné hráče než předchozí s Patrikem Schickem nebo Alešem Čermákem," připomněl Lavička výběr, s kterým dokázal postoupit na loňské mistrovství Evropy.

Schick se tehdy stal s deseti góly nejlepším střelcem kvalifikace, záložník Čermák přidal šest branek. Nejlepším střelcem současného výběru byl s dvěma góly Tomáš Zajíc. "Nedokázali jsme soupeře zlomit, i když jsme v zápasech měli velmi dobré pasáže. Soupeři pak pořád cítili šanci," dodal kouč.

Schick přitom ještě mohl hrát i za současnou jednadvacítku, už se však prosadil v reprezentačním áčku. "Věkově k nám patří kluci, co už jsou o patro výš. Patrick Schick, Kuba Jankto by mohli hrát za nás, ale etablovali se v áčku. Ale neříkám to jako výmluvu," uvedl Lavička.

Trenérovi navíc v kvalifikaci chyběly kvůli zranění i další opory. "Kvalifikace dopadla neúspěšně, ale byly tam i objektivní faktory. Od prvního zápasu nás provází zranění klíčových hráčů. V prvním zápase si Kuba Šural přetrhnul křížový vaz, pak utrpěl Vašek Černý stejné zranění, vypadli Ondřej Mihálik, Karel Knejzlík. To všechno byli hráči, co v začátku kvalifikaci hráli pravidelně," řekl Lavička.

Pro pětapadesátiletého trenéra navíc mohlo jít o poslední zápas u jednadvacítky, protože smlouvu má jen do konce roku. Lavička po utkání přiznal, že i když ho ještě čeká jednání s vedením fotbalové asociace, on sám má jasno. "Myšlenku v hlavě mám, ale nechci to teď řešit, je to příliš brzy. Teď přijde správný čas sednout si s vedením FAČR," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud