10. listopadu 2018 • 13:21

Kapitán Krajíček prodloužil o tři roky smlouvu s Třincem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Lukáš Krajíček prodloužil o tři roky kontrakt s Třincem a zůstane hráčem Ocelářů až do konce sezony 2021/22. Pětatřicetiletý vicemistr světa z roku 2006 získal s Třincem v roce 2011 historický titul a pak se po necelých šesti sezonách v Dinamu Minsk v KHL do klubu opět vrátil na konci listopadu 2016. Od minulé sezony nosí na dresu kapitánské "céčko".


"Lukáš Krajíček je přirozeným lídrem našeho týmu. Ani s přibývajícím věkem se jeho hra nemění, má stále krásný styl bruslení, má velký přehled ve hře. Věříme proto, že ještě pár let bude hrát na stejně vysoké úrovni," řekl klubovému webu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

"S třineckým vedením byla domluva ohledně další spolupráce poměrně snadná. Jsem rád, že u Ocelářů mohu i nadále pokračovat, jsme tady s rodinou spokojení, nebyl důvod se ohlížet po jiných klubech. Rád bych právě tady ukončil kariéru. Vypadá to, že v Třinci budu prakticky do důchodu," prohlásil Krajíček.

V této sezoně je se 14 body za pět branek a devět asistencí z 15 utkání nejproduktivnějším hráčem týmu. V extralize má na kontě celkem 168 zápasů a 81 bodů za 23 branek a 58 přihrávek.

V NHL působil v dresu Floridy, Vancouveru, Tampy Bay a Philadelphie a zaznamenal v 328 duelech 72 bodů (11+61). V 34 duelech play off přidal pět přihrávek. V národním týmu získal také dva bronzy z mistrovství světa v letech 2011 a 2012.

"Pomáhá mladším spoluhráčům především charakterově. Někteří mladší hokejisté jsou až přehnaně aktivní, nevybouření a přemotivovaní. Lukáš dovede do jejich hry vnést více klidu a rozvahy. Umí velmi dobře ukázat detaily, které jim hru zjednoduší a připraví je pro velký hokej," dodal Peterek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud