13. listopadu 2018 • 22:30

Federer odčinil porážku a drží naději, Anderson smetl Nišikoriho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roger Federer zvítězil na tenisovém Turnaji mistrů v Londýně nad Rakušanem Dominicem Thiemem 6:2, 6:3 a po úvodní porážce se udržel ve hře o postup do semifinále. Ve čtvrtek ale bude dvacetinásobný grandslamový šampion potřebovat výhru nad Kevinem Andersonem, který zdolal Japonce Keie Nišikoriho jednoznačně 6:0, 6:1 a bez ztráty setu vede skupinu.



Federer vstoupil do turnaje nečekanou prohrou s Nišikorim a s Thiemem hrál o udržení postupových nadějí. Z dosavadních 15 účastí na Turnaji mistrů se sedmatřicetiletému slavnému Švýcarovi jen jednou přihodilo, že skončil v základní skupině.

Na rozdíl od nedělního zápasu se šestinásobný vítěz Masters Federer dokázal vyvarovat chyb a vyrovnal vzájemnou bilanci s Thiemem na 2:2. V úvodní sadě prolomil rakouskému protivníkovi podání dvakrát, v druhém setu získal jeho servis hned na začátku a potom i v závěrečném gamu. Sám v celém utkání nečelil ani jednomu brejkbolu.

Čtvrtý nasazený Anderson vyhrál v Londýně i druhý zápas a při debutu na akci pro nejlepší hráče roku má velmi blízko k postupu do semifinále. Nišikori po výhře nad Federerem tentokrát na opět výtečně podávajícího Jihoafričana nestačil. Dvaatřicetiletý vítěz si připsal deset es a poprvé ve vzájemných zápasech vyhrál set s nulou.

Při svém servisu byl Anderson suverénní, dokázal ale vybojovat i dlouhé gamy na příjmu, v nichž Nišikori odvrátil sedm brejkbolů. V druhé sadě už odpor japonského tenisty postupně slábl, v závěru nicméně dokázal alespoň zamezit dalšímu "kanárovi". Zápas trval jen hodinu a pět minut.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8,5 milionu dolarů):

Dvouhra:
Skupina Lleytona Hewitta:

Anderson (4-JAR) - Nišikori (7-Jap.) 6:0, 6:1

Federer (2-Švýc.) - Thiem (6-Rak.) 6:2, 6:3

1. Kevin Anderson 2 2 0 4:0 2
2. Kei Nišikori 2 1 1 2:2 1
 . Roger Federer 2 1 1 2:2 1
4. Dominic Thiem 1 0 2 0:4 0

Čtyřhra:
Skupina Llodra, Santoro:

Klaasen, Venus (6-JAR/N. Zél.) - Mektič, Peya (7-Chorv./Rak.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)

J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) - Cabal, Farah (2-Kol.) 6:4, 6:3

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud