Adam Nenadál
19. ledna 2013 • 17:04

Fotbalová „amnestie“ v Česku? Zrůdná inspirace Klausem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový polosvět má jednu obdivuhodnou vlastnost. Vždycky, když si člověk myslí, že už ho nemůže nic překvapit, vybuchne další bomba. Šéf FAČR Miroslav Pelta nejdříve v rozhovoru pro páteční vydání deníku Sport v podstatě natvrdo přizná, že český fotbal je prolezlý korupcí. Ale že by z toho vyvozoval nějakou osobní zodpovědnost? Co vás to napadá! A hned v sobotu přinese internetový deník Insider informaci o chystané fotbalové „amnestii“, která by do svazových voleb uchránila přistižené šíbry.



Existuje vůbec takhle absurdní plán? Jisté je, že fotbalové zákulisí tuhle novinku řeší. A není těžké uhodnout, kde se nejschopnější (nebo spíše všeho schopné) hlavy tuzemského fotbalu nechaly inspirovat.

Když to „prošlo“ prezidentu Klausovi a jeho podržtaškům, proč by to neprošlo i na fotbalové scéně? A že občané, resp. fanoušci zuří? Tak ať. Hlavně, že karavana jde dál. Však ono se to zase přežene.

Arogance moci fotbalových bafuňářů je ovšem ještě strašidelnější než Klausova záludnost. Zatímco dosluhující prezident si svou amnestii nechal na konec funkčního období, fotbalová „amnestie“ má naopak – v případě, že skutečně vejde v platnost – umožnit jejím autorům pokračování ve funkcích. Před svazovými volbami je přece nejdůležitější pověstný „klid na práci.“

Jestli tenhle zrůdný plán klapne a současná parta díky němu povede český fotbal i po červnové valné hromadě, zbývá poslední možnost: na sponzory, umožňující chod téhle mašinérie, je pak třeba pohlížet jako na spoluautory celého spektáklu. Třeba to s nimi pohne a pyramida moci se začne pomalu drolit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud