Adam Sušovský
14. dubna 2017 • 23:10

Divočina se opakovat nebude, Liberec vsadí na zkušenost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postavit do branky rozjetého Romana Willa, nebo vsadit na zkušenosti Jána Lašáka? Filip Pešán stál před těžkým rozhodnutím a bohužel pro Liberec ukázal na muže, který neměl svůj den. Will musí ještě teď kroutit hlavou nad tím, jak podivným způsobem končily puky za jeho zády. Proč to neříct narovinu: Tohle první špíl rozhodlo. Kometa až příliš snadno otáčela skóre a teď je ve vedení.



Bláznivé góly taky proměnily úvodní rozjezd finále v nečekanou gólovou přestřelku. Kdo čekal opatrné oťukávání, musel se divit. Všech sedm gólů zápasu padlo v první polovině, začalo se pěkně zostra. Lépe pro hosty.

Sluší se ale taky vyzdvihnout fakt, že Kometa odehrála v Liberci zápas přesně tak, jak by se na venkovních hřištích hrát mělo.

I díky šťastným gólům byla produktivní. A druhou polovinu zvládla skvěle takticky. Dokonce tak, že přinutila Pešána k hodně upřímnému hodnocení: „Musíme více zaměstnávat jejich obranu. Druhou půlku odehráli v suchém triku.“

V mnoha ohledech může Liberci pomoct rok stará zkušenost: Loňské první finále se Spartou dopadlo v prvním zápase z pohledu Bílých Tygrů úplně stejně. Vstoupili do zápasu drtivým tlakem, vedli a zápas ztratili. K dalším bitvám přistoupili úplně jinak, tohle oni umí. I když teď vše hraje pro Kometu, vyhráno ještě nic nemá.

Troufám si tipnout, že žádná střelecká divočina se v sobotu znovu opakovat nebude. Domácí půjdou za vyrovnáním spíše z poctivé obrany, nejspíše i se zkušenějším z gólmanů v brance. Další zaváhání by pro ně bylo kritické. V jejich silách ale je ho odvrátit. 

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 4. • 17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
3:4
ONLINE
14. dubna
17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 03:36. Svačina, 10:20. Ševc, 25:04. Bulíř

Hosté: 10:38. Dočekal, 11:17. Zaťovič, 19:58. Malec, 29:37. Mallet

Sestavy

Domácí: Will (30. Lašák) – R. Šimek, Ševc (A), Mojžíš (A), Derner, Plutnar, Jánošík, Kolmann – Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič (C) – Valský, Bulíř, Svačina – Bartovič, Bližňák, L. Krenželok – J. Stránský, Vantuch, Ordoš.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Trška, J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Zábranský – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Haščák, V. Němec, Zaťovič (A) – Mallet, H. Zohorna, R. Zohorna – T. Havránek.

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Arena Liberec

Návštěva

7 500 diváků

Dostali jsme čtyři góly, to se nesmí stát. Druhý zápas zvládneme, věří Bulíř


Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud