Adam Svoboda
Premium
19. března 2018 • 14:34

Vítkovice byly s prominutím připosrané. A Pešán nesmyslně brečel

Autor: Adam Svoboda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ADAMA SVOBODY | Extraligové play off začíná mít parádní grády. Začnu Kometou a jejím naprosto zaslouženým postupem. Vítkovice s ní sehrály celkem vyrovnané zápasy, ale série dopadla jednoznačně. Převálcováním. Týmu Kuby Petra chyběla zkušenost s vyřazovacími boji, naopak Kometa jich má hrozně moc. Působí na mě jako obrovský nezastavitelný kolos, který absolutně v ničem nechybuje, navíc je podpořený skvělým Markem Čiliakem v brance a výbornými fanoušky.



Ano, Vítkovice se snažily, ale zároveň na mě působily ustrašeně, s prominutím a lidově řečeno byly připosrané. Nemohlo to dopadnout jinak než vypadnutím. Kometa ukazovala touhu, vzala za to, nekoukala nalevo, napravo a jela si to svoje. Navíc to přesilovkové komando, to je paráda, krásně se na tu souhru dívá.

Někdo říká, že si Kometa základní částí proplouvala a v předstihu se chystala na play off. Ano, k tomuto pohledu to může svádět, ale všichni víme, že základní část je dlouhá, máte zranění, nemoci, do toho Martin Erat s Ondrou Němcem byli na olympiádě, potřebovali si taky odfrknout, takže to nakonec skončilo pátým místem po 52 kolech.

Jde o to, že Libor Zábranský není žádný vůl, naopak velice inteligentní člověk, který přesně ví, co má kdy dělat. Funguje symbióza mezi ním a mužstvem, hráči věří jemu a on věří jim. Proto se v Kometě skrývá taková síla.

Podívejte se na sestavu, nenajdete v ní jediné slabé místo. Jestliže měl někdo pochybnosti o její formě na konci základní části, tým veškeré obavy rázně utnul. Teď se Komety všichni bojí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud