Adam Svoboda
Premium
14. dubna 2018 • 04:59

Třinec by s Růžičkou nebyl ani v semifinále. Dejte Kometě titul už teď!

Autor: Adam Svoboda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ ADAMA SVOBODY | Dnes začíná extraligové finále, hodně se na něj těším. V minulém blogu jsem vychválil Kometu, její brutální sílu, teď se víc zaměřím na Třinec a na závěr přidám svůj tip. K Třinci mám veskrze osobní pohled. Mám totiž za to, že kdyby se mu nezranil útočník Martin Růžička, Oceláři by nehráli ani semifinále, protože by přes něj postoupily Pardubice. Jsem o tom přesvědčený.



Proč si to myslím? S Růžičkou v sestavě se třinecké přesilovky hrají prakticky výhradně na něj, sází se na jeho střelu, spoluhráči ho pořád hledají. Ale jakmile vypadl ze sestavy, Třinečtí začali hrát mnohem týmověji, tahle jakoby náhradní varianta se ukázala jako to nejlepší, co Třinec mohlo potkat.

Jen díky tomu vylezli nahoru kluci ze čtvrté lajny, jen díky tomu jsme napočítali sedm asistencí Ciencialy v jednom zápase a velké chvíle bratrů Kovařčíkových. O tom je to dravé mládí. Pokud chytíte fazonu, tak dokud vám někdo neutrhne hlavu, hrajete jako z partesu. Třinec šel po Růžově vypadnutí ze sestavy hodně nahoru.

Moc se mi taky líbí, že i takoví staří kmeti jako Áda Adamský nebo Jirka Polanský se podřídili týmu a hrabou i na jejich mladý. Vidí, že jim to jde, tak je podporují. A to je super.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud