Jan Jaroch
1. dubna 2016 • 11:46

Absence Kvitové na Fed Cupu? Další znepokojivý signál

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová si vybojovala nezpochybnitelné právo chovat se vůči Fed Cupu, jak jí přijde vhod. Vyhrála ho čtyřikrát za posledních pět let, v každém duelu se vydala ze všeho. Proč má člověk ale pocit, že současná absence při semifinále ve Švýcarsku tak nějak zavání?



Nejlepší česká tenistka je teď svou vlastní trenérkou a hodí se jí jiný program, než aby si v půlce dubna střihla kvalitní týden tréninku v Lucernu s tím nejlepším možným servisem a pak i nějaký zápas. Letos jich odehrála jen 14 s negativní bilancí 6:8. Staví tak na hlavu svá prohlášení z minulosti, jak jí fedcupový týden prospívá.

Bohužel tohle jednání až příliš dobře zapadá do zvěstí, které se kolem stále ještě nejlepší české tenistky hromadí. Je zmatená, neví, co chce. I lidé jí skutečně velmi blízcí jsou ve velkých rozpacích. Ona se dá její neúčast ve Fed Cupu rovněž vykládat tak, že se raději bude držet stranou a pojede si v závětří po svém. Nechce se jí možná zase dokola odpovídat, proč hraje tak, jak hraje, a kdy si už najde kouče. Jejímu nadšení do Fed Cupu zřejmě nepřidalo, že v loňském finále s Ruskem ani nyní v prvním kole v Rumunsku nebyla hrdinkou, když prohrála tři ze čtyř zápasů a svými výkony ji překryla Karolína Plíšková . Nebo prostě jen právě teď nemá sebevědomí na to, aby šla s kůží na trh.

Absence Kvitové není pro tým žádnou tragédií. V současné formě je otázkou, zda by se dostala vůbec na kurt. Takhle bude hierarchie jasně daná, dvě tahounky Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou jsou v jasné pozici a ať se předvedou. Ostatně za letošní sezonu jsou právě tyhle dvě nejlepšími Češkami na okruhu.

Petra Kvitová, jež je sama sobě trenérkou, jen vyklízí pozice. A to i teď oficiálně ve fedcupovém týmu, což je další znepokojivý signál.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud