31. března 2016 • 16:00

České šampionky bez hvězd. Fed Cup vynechají Kvitová i Šafářová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky nastoupí v dubnovém semifinále Fed Cupu ve Švýcarsku bez obvyklých opor Petry Kvitové a Lucie Šafářové. Obě se s kapitánem Petrem Pálou dohodly, že kvůli jejich aktuální situaci v této sezoně nadcházející duel vynechají. Zápas se odehraje 16. a 17. dubna v Lucernu, Češky obhajují tituly z předchozích dvou let.



Světová sedmička Kvitová v lednu ukončila spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou a je momentálně bez kouče. V úvodu sezony se jí výsledkově příliš nedařilo. Naposledy chyběla ve Fed Cupu vloni v 1. kole v Kanadě.

Také Šafářová prožívá těžký start do sezony po zdravotní pauze, která byla způsobena vleklou bakteriální infekcí. Patnáctá tenistka žebříčku naposledy hrála ve Fed Cupu semifinále vloni proti Francii.

"V Miami jsem se sešel s českými hráčkami, které tam hrály. S Petrou a Luckou jsme se dohodli, že pro nadcházející utkání se Švýcarkami na tvrdém povrchu s nimi nebudu při sestavování nominace počítat. Obě hráčky prožívají nová a dosud nepoznaná období svých kariér, a tak jsem se s nimi domluvil, že tentokrát v nominaci nebudou," řekl novinářům Pála. "Lucka i Petra mi současně potvrdily, že v případě postupu do finále budou obě připraveny nastoupit," dodal.

Nominaci proti Švýcarkám oznámí Pála příští středu. Jedničkou českého týmu by měla být Karolína Plíšková , které patří čtrnácté místo v žebříčku WTA. Pálův tým v této sezoně útočí na třetí titul po sobě a za posledních pět let vyhrál soutěž čtyřikrát. V úvodním kole letošního ročníku Češky triumfovaly v Rumunsku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud